USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

08 Kasım 2022 11:27

Metro Türkiye, sürdürülebilir olmayı amaçlayan restoranlara sürdürülebilirliğin reçetesini sunuyor

“Bir tabak yarını değiştirebilir mi?” sloganıyla yola çıkan Metro Türkiye, ikincisini yayınladığı ve içerisinde gıda ve gıda dışı olmak üzere 300'den fazla ürünün bulunduğu ‘sürdürülebilir ürünler kataloğu' ile sürdürülebilir olmayı amaçlayan tüm restoranlara sürdürülebilirliğin reçetesini sunuyor.

Metro Türkiye, sürdürülebilir olmayı amaçlayan restoranlara sürdürülebilirliğin reçetesini sunuyor

Birleşmiş Milletler'in gıda kaybı ve israfını 2030 yılına kadar yüzde 50 azaltma hedefine 2021 yılı itibariyle ulaşarak gıda atıklarını 2017 yılına kıyasla yüzde 51 oranında azaltan, halen tüketilebilir durumda olan gıdaları, gıda bankaları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıran, 2021 yılında bin 46 ton gıdayı kurtararak, ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 2 milyon 500 bin öğün yemek ulaşmasını sağlayan Metro Türkiye, yeme-içme sektörünü sürdürülebilirlik odağındaki faaliyetlerini gözden geçirmeye teşvik ediyor.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR RESTORAN OLMALARI İÇİN DESTEK OLUYORUZ''

Sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi olarak ele aldıklarının altını çizen Metro Türkiye CEO'su Sinem Türüng, "Sürdürülebilirliğe bütünsel bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Her alanda katma değer yaratabilmek için süreci sadece kendi operasyonlarımız ile sınırlı tutmuyor hem iş ortaklarımızı hem de müşterilerimizi kapsayan, etkileyen çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Türk mutfak kültürünü gelecek nesillere aktarabilme gayesiyle çıktığımız bu uzun soluklu yolculukta, restoranların ve şeflerin sürdürülebilirlik dönüşümüne katma değer sunuyoruz. Bu amaç doğrultusunda; gıdayı koruyor, israfla mücadele ediyor, sürdürülebilirliği gıdanın olduğu her alana yaymaya gayret ediyoruz. Buna en güzel örneklerden biri ise geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiğimiz 'Sürdürülebilir Restoran Kılavuzu'. Öte yandan, "Bir tabak yarını değiştirebilir mi?" sloganıyla yola çıktığımız ve bu yıl ikincisini yeme-içme sektörüne sunduğumuz 'Sürdürülebilir Ürünler Kataloğu'nda ise iş ortaklarımıza gıda ve gıda dışı olmak üzere 300'den fazla ürün çeşitliliği sunmamızın yanı sıra kendi operasyonlarımızda yürüttüğümüz ve artık kurum kültürümüz haline gelen sürdürülebilirlik çalışmalarımıza yönelik örnekler sunuyoruz. Referans bilgi kaynağı niteliğindeki bu katalog ile restoran ve şeflerin sürdürülebilirlik yolculuğundaki tüm adımlarında onlara çözümler üretiyoruz ve sürdürülebilir restoran olmaları için destek oluyoruz'' dedi.

(Metro Türkiye CEO'su Sinem Türüng)

ATIKLA MÜCADELE VE MENÜ ÇÖZÜMLERİNİ SUNMAYA DEVAM EDİYOR

2021 yılında Metro Türkiye, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yeme- içme sektöründe gıda israfını azaltmada izlenebilecek uygulamaları ve önerileri içeren 'Otel, Restoran ve Diğer Toplu Tüketim Yerlerinde Gıda İsrafı ile Mücadele Kılavuzu' isimli rehberi hazırlayarak sektörde gıda atıklarına karşı hassasiyetin artırılması, şefler ve sektör profesyonelleri tarafından bu mücadelenin benimsenmesi ve uygulanması hedefiyle önemli bir hareket başlattı ve bu alanda öncü bir rol üstlendi. Kılavuzda; gıda atıkları ile mücadele, dünyada ve Türkiye'de gıda israfı, gıda israf ölçüm çalışması, gıda israfı yönetim ekibi kurulması ve eğitimi, gıda israfını önleme, gıda atıklarını ayrıştırma ve ölçme, önlenemeyen gıda atığının yönetimi başlıkları ele alınıyor. Ayrıca; Metro Türkiye, yeme-içme sektörünün ilk sürdürülebilirlik dijital platformu üzerinden sürdürülebilirlik, atıkla mücadele ve menü çözümlerini sunmaya devam ediyor.

EN ÇOK OKUNANLAR