USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

18 Mart 2023 11:27

Koç Holding'te bayrak değişimi: Kritik görevlere üç atama yapıldı

Koç Holding, holding bünyesinde yeni atamaların yapıldığını duyurdu.

Koç Holding'te bayrak değişimi: Kritik görevlere üç atama yapıldı

Koç Holding'den yapılan açıklama ile 22 Mart Çarşamba günü düzenlenecek Genel Kurul Toplantısı itibarıyla gerçekleşecek atamalar duyuruldu.

Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörlüğü'ne uzun yıllardır ulusal ve uluslararası şirketlerde üstlendiği başarılı görevlerin ardından Burçin Girit'in atandığı açıklandı.

Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş. Genel Müdürlüğü ile Koç Holding Muhasebe Direktörlüğü'ne 2019 yılından bu yana Zer A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Mehmet Apak'ın atandığı ve 2021 yılından bu yana Koç Holding Strateji ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapan Melih Poyraz'ın Aygaz Genel Müdürü olarak görevlendirildiği duyuruldu.

MEHMET APAK'A YENİ GÖREV

Açıklamada, 1970 yılından bu yana Koç Holding'de görev yapan, 2006 yılından bu yana da Koç Holding Muhasebe Direktörü olan Emine Alangoya'nın emeklilik sebebiyle görevinden ayrılacağı belirtildi. 1995 yılından bu yana Koç Topluluğu bünyesinde farklı kademelerde önemli sorumluluklar üstlenen, 2019 yılından bu yana ise Zer A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Mehmet Apak'ın Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş. Genel Müdürlüğü ile Koç Holding Muhasebe Direktörlüğü'nü üstleneceği açıklandı.

İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜNE BURÇİN GİRİT ATANDI

Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü pozisyonuna, 3 Nisan 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, BSH Ev Aletleri Gelişen Pazarlar bölgesi (Türkiye, Orta Doğu ve Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu, Hindistan ve Güneydoğu Asya Ülkeleri) Kurumsal İletişim Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri olarak görev yapan Burçin Girit'in atandığı duyuruldu.

Koç Holding Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Melih Poyraz'ın Aygaz Genel Müdürlüğü görevini üstleneceği belirtildi.

CEO'DAN ATAMALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, gerçekleşen organizasyon değişimi ve atamalara ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Sayın Emine Alangoya son 43 yılı Koç Holding A.Ş. Muhasebe Müdürü ve Direktörü olmak üzere, Topluluğumuzda yaklaşık 53 yıl görev yapmıştır. Topluluğa ilk adımını 1970 yılında Mali İşler Grubu Yetiştirme Elemanı olarak atan Sayın Alangoya, Koç Holding'in halka arzı dâhil olmak üzere, Koç Topluluğu'nun büyüme sürecinde önemli sorumluluklar üstlenmiştir.

Ayrıca, teknik bilgisi, sorumluluk bilinci, titiz yaklaşımı, disiplinli ve özverili çalışmaları ile örnek olmuş, birçok yöneticimizin yetiştirilmesinde rol oynamış ve rehberlik etmiştir. Bu vesileyle, Sayın Emine Alangoya'ya üstün gayretleri, Topluluğumuza olan bağlılığı ve bitmeyen enerjisiyle verdiği kıymetli hizmetler için teşekkür eder, bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar dilerim.

Uzun yıllardır Koç Topluluğu bünyesinde değerli çalışmalar yürüten çalışma arkadaşlarım Sayın Mehmet Apak'a, Sayın Melih Poyraz'a ve ulusal ve uluslararası şirketlerde üstlendiği başarılı görevlerin ardından Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü olarak Topluluğumuza katılan Sayın Burçin Girit'e yeni görevlerinde başarılar diler, atamaların hayırlı olmasını temenni ederim."

MEHMET APAK KİMDİR?

Mehmet Apak 1995-1999 yılları arasında Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş.'de yetiştirme elemanı olarak görev yaptıktan sonra 1999 yılında Koç Holding Denetim Grubu Başkanlığı bünyesinde denetim uzmanı olarak çalışmaya başladı. 2001 yılında Statoil ile beraber kurulan Koç Statoil'de, mevcut denetim görevlerinin yanı sıra Finans ve Mali İşler Müdürü görevini de yerine getirdi. 2004 yılında, Koç Holding'de Denetim Grubu Koordinatör Yardımcısı görevini üstlendi. Yine Koç Holding'de 2009-2018 arasında ise Denetim Grubu Koordinatörü olarak görev yaptı. 2019 yılından bu yana Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Apak, ayrıca dijital pazarlama alanında faaliyet gösteren Koç Topluluğu Şirketleri'nden Ingage'in İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesidir. Mehmet Apak, lisans eğitimini (B.S.) Rowan University USA - İşletme Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı.

(Koç Holding Muhasebe Direktörü Mehmet Apak)

BURÇİN GİRİT KİMDİR?

Burçin Girit iş yaşamına 1995 yılında Kanal D'de Halkla İlişkiler Departman Yöneticisi olarak başladı. 1996-1998 yılları arasında Pfizer şirketinde Pazarlama Operasyonları Uzmanı olarak görev yaptı. 1998-2007 yılları arasında sırasıyla, Intel'de Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesinden sorumlu Halkla İlişkiler Müdürü olarak, Accenture'da Pazarlama ve İletişim Direktörü olarak, Bank Europa'da Tüketici Kredi Ürünleri Pazarlama Müdürü olarak, Avea'da CEO Teknik Asistanı ve Basın ve Sponsorluk Müdürü olarak görev aldı. 2010 yılında BSH Ev Aletleri şirketinde Kurumsal İletişim Direktörü olarak çalışmaya başlayan Girit, 2020 yılından bu yana Gelişen Pazarlar Bölgesinden (Türkiye, Orta Doğu ve Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu, Hindistan ve Güneydoğu Asya Ülkeleri) sorumlu Kurumsal İletişim Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde, yüksek lisans eğitimini ise 1995 yılında Emerson College İşletme ve İletişim bölümünde tamamladı.

(Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Burçin Girit)

MELİH POYRAZ KİMDİR?

İş yaşamına 2001'de Ernst&Young'da danışman olarak başlayan, 2004 – 2014 yılları arasında Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı olarak görev yapan Melih Poyraz, 2014 yılında Arçelik bünyesinde Kurumsal Risk Yönetimi Direktörü olarak atanarak Koç Topluluğu'na katıldı. 2015 – 2021 yılları arasında Koç Holding'de CEO Ofisi Koordinatörlüğü'nü yürüten Melih Poyraz, 2021 yılından bu yana Koç Holding Strateji ve Yeni İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapmaktaydı. Boğaziçi Üniversitesi'nden İşletme alanında lisans, Galatasaray Üniversitesi'nden Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans derecesi bulunan Melih Poyraz'ın MIT Sloan School of Management'tan MBA, Northwestern Üniversitesi'nden Hukuk alanında doktora derecesi bulunuyor. 2014 yılından itibaren ABD Illinois Barosu'na kayıtlı avukattır.

(Aygaz Genel Müdürü Melih Poyraz)

EN ÇOK OKUNANLAR