USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

02 Temmuz 2021 11:15
Reuters

Koç, hisselerini geri toplama kararı aldı

Koç Holding tarihinde bir ilke imza attı. Koç Holding'in Borsa İstanbul'da oluşan değerinin ve mevcut net aktif değer iskontosunun, Koç Holding'in gerçek performansını yansıtmadığı düşüncesiyle ilk kez hisse geri alım programı açıklandı.

Koç, hisselerini geri toplama kararı aldı

Son dönemde yurtiçi piyasaların seyri dolayısıyla geri alım programları yeniden gündeme gelirken, bu konuda daha önce adım atmamış Koç Holding de geri alım programı açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, "Koç Holding A.Ş'nin Borsa İstanbul'da oluşan değerinin ve mevcut net aktif değer iskontosunun, şirketin gerçek performansını yansıtmadığı düşünülmekte olup, sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunmak" amacıyla hisse geri alım işlemlerinin başlatılmasına karar verildi.

Böylelikle holding tarihinde ilk kez hisse geri alım programı açıklandı.

Geri alıma konu edilebilecek azami pay adedi 35 milyon TL nominal değerde 3,5 milyar adet olarak belirlendi.

Geri alım için ayrılacak fonun, holdingin mevcut kaynaklarından karşılanacağı belirtilirken bu fon için azami tutar da 700 milyon TL oldu.

Açıklamaya göre Yönetim Kurulu kararı ile yürütülecek geri alım işleminin, yapılacak ilk genel kurul toplantısı gündemine alınarak, genel kurulda pay sahiplerinin bilgisine ve onayına sunulmasına da karar verildi.

EN ÇOK OKUNANLAR