USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

25 Ağustos 2023 12:03

İnovasyon ağı

Ülker Bisküvi 2023'e hızlı başladı. Ciro ve kârını hızla artıran Ülker'in CEO'su Mete Buyurgan, inovasyon ve Ar-Ge'yi stratejilerinin temeli haline getirdiklerini ve tüm iş süreçlerinde uyguladıklarını anlatıyor.

İnovasyon ağı

Ülker Bisküvi 2023'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla cirosunu yüzde 71.8 oranında artırarak 10.1 milyar liraya çıkardı. Yüzde 35'lik payıyla atıştırmalık pazarının lideri olan şirketin ilk çeyrekteki faiz ve vergi öncesi kârı ise yüzde 88.3'lük artışla 2.3 milyar liraya ulaştı. Kuvvetli bilanço rakamlarına yılın ilk çeyreğinde ulaşması önemli bir başarı. Ülker Bisküvi'nin CEO'su Mete Buyurgan bilanço sonuçlarını, "Dünya ve ülkemiz hassas ve zor bir dönemden geçiyor. Sağlam bilançomuzla, faaliyet gösterdiğimiz pazarlardaki güçlü konumumuzu sürdürüyoruz. Teknolojik gelişmelerle, paydaşlarımızın ihtiyaçları ve rekabet koşulları da sürekli değişiyor. Bu da işimizi ve iş yapış şekillerimizi değiştiriyor. Marka olarak atıştırmalık pazarındaki performansımızı sürekli ileri taşıyabilmek çok önemli" sözleriyle değerlendiriyor.

ÜÇ AR-GE MERKEZİ

Şirketin ana stratejisi 'Türkiye'yi daha güçlü bir üretim ve ihracat merkezi haline getirme' vizyonu çerçevesinde şekilleniyor. Buyurgan'ın yönetiminde gerçekleştirilen bu stratejinin temelinde ise inovasyon yatıyor. Türkiye'nin tek çatı altında üç Ar-Ge merkezine sahip tek gıda şirketi Ülker... Yenilikçi ve inovasyona dayalı ürün geliştirme stratejisiyle yol haritasını belirlediklerini anlatan Buyurgan, "Attığımız her adımda tüketiciyi odağımıza alıyor; üretim, tedarik ve lojistik altyapımızı sürekli geliştirmeye; Ar-Ge, inovasyon ve dijitalleşme ile sürdürülebilirlik alanındaki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyoruz. Bu başlıklar altında yakaladığımız başarı, şirketimizin büyüme hedeflerine de yön veriyor" diyor.

"Üretimden satışa, pazarlamadan Ar-Ge'ye kadar her sürecin merkezine inovasyon ve sürdürülebilirliği aldık ve bunu şirketin vizyonu haline getirdik"

GÜÇLÜ KAS: İNOVASYON

İnovasyon, gıda sektörünü birçok alanda değiştiriyor. Mete Buyurgan da üretimden satışa, pazarlamadan Ar-Ge'ye tüm süreçlerin merkezine inovasyonu aldıklarını ve bunu şirketin vizyonu haline getirdiklerini söylüyor. Ülker'in Ar-Ge departmanı, fikir aşamasından yeni ürünün geliştirilmesi, ürünlerin tüketici testleriyle validasyonunun sağlanması, üretim hattı denemeleri, ilk üretimler, ürün raf ömrü performans testleri gibi tüm ürün geliştirme süreçlerini yürütüyor. Buyurgan, "Artan Ar-Ge yatırımlarımızın sağladığı avantajı doğru kullanarak, trend yaratan yepyeni markaları tüketicilerimizin beğenisine sunduk. 2022'de farklı kategorilerde yurt içi ve yurt dışı pazarlar için 80'in üstünde yeni ürün lansmanı gerçekleştirdik. 2022'de buçalışmalar sonunda sekiz yeni ürünün lansmanı yapıldı" diyor.

Buyurgan'a göre inovasyon şirketin en önemli büyüme motorlarından biri. Özellikle son beş yılda yapılan lansmanlarla portföyünü hem tüketici ihtiyaçlarına göre şekillendirdiklerini hem de yenilediklerini anlatan Buyurgan; tüketicinin ihtiyacını takip edip hızlı çözümler üretebilme kabiliyetinin, Ülker olarak en güçlü kaslarından bir tanesi olduğuna da dikkat çekiyor. Buyurgan, "Yeni fikri hayata geçirme konusunda tüm ilgili fonksiyonlarımızla inovasyon platformunda en iyiyi, beklentileri karşılayan hatta aşan ürünleri geliştirmek ve üretmek için çalışıyoruz" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR