USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

16 Şubat 2024 12:46

İhraç ettiği ticari araç sayısını 22 bine çıkardı

Norveç, Finlandiya, Kazakistan, Suudi Arabistan, Belçika ve Portekiz gibi yeni pazarların da eklenmesiyle 2023'te 44 ülkeye ihracat yapan Anadolu Isuzu, midibüs segmentindeki ihracat şampiyonluğunu 20 yıldır koruyor. Şirketin ihraç ettiği ticari araçların toplam sayısı 2023 yılı itibarı ile 22 bine ulaştı.

İhraç ettiği ticari araç sayısını 22 bine çıkardı

Her geçen gün artan yurt dışı teslimatlarla mevcut pazarlarda varlığını güçlendirirken, yeni pazarlara da açılmaya devam eden Anadolu Isuzu, ihracat faaliyetlerini ağırlıklı olarak midibüs ve otobüs ürün gruplarında gerçekleştiriyor. Norveç, Finlandiya, Kazakistan, Suudi Arabistan, Belçika ve Portekiz gibi yeni pazarların da eklenmesiyle 2023 sonu itibariyle 44 ülkeye ihracat yapan bir şirket konumuna gelen şirket, ihracat faaliyetlerini 36 distribütörü aracılığı ile sürdürüyor. Yine tüm bu bölgeleri kapsayan ve 100'ü aşkın yetkili servisin dahil olduğu güçlü bir satış sonrası destek ağı ile bu ülkelerdeki müşterilerine hizmet verdiklerini belirten Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, "Son 3 yıl, ihracatta büyüdüğümüz ve şirket olarak ihracat tarihimizdeki rekorları yakaladığımız bir dönem oldu. Bu yıl da üretim ve ihracatta gösterdiğimiz başarılı performansla OİB tarafından İhracatın Şampiyonları Ödülleri kapsamında Altın Kategorisinde 'İhracat Başarı Ödülü'nü kazandık. Bu süreçte ayrıca Fransa'nın en başarılı üç oyuncusundan biri olduk" diyor.

TERZİ USULÜ İMALAT MODELİ

Otomotiv endüstrisini dönüştüren trendlerde aktif bir oyuncu olarak yer aldıklarını kaydeden Tuğrul Arıkan, şöyle devam ediyor: "Sürekli gelişen elektrikli araç portföyümüzle birlikte biyogaz ve hidrojen yakıtlı araçlar gibi çevreci araçlarımızla sektörümüze öncülük ediyoruz. Çayırova'daki akıllı fabrika özelliklerine sahip modern üretim tesislerimizde terzi usulü imalat modeli ile dünya kentlerinin en güncel taleplerine uygun olarak çevreci ve modern araçlar üretiyoruz."

"Çayırova'daki akıllı fabrika özelliklerine sahip modern üretim tesislerimizde terzi usulü imalat modeli ile dünya kentlerinin en güncel taleplerine uygun olarak çevreci ve modern araçlar üretiyoruz"

"BAŞARININ TEMELİNDE AR-GE YER ALIYOR"

Ar-Ge gücünün faaliyet gösterdikleri ticari araçlar sektöründeki başarının temel kaynaklarından biri olduğuna dikkat çeken Arıkan, "Ar-Ge merkezimizde fikri hakları tamamen kendimize ait teknoloji, tasarım ve uygulamalar geliştirerek müşteri beklentilerine tam uyumlu ürünler geliştiriyoruz. Dijitalleşme, akıllı ürünler ve elektrikli araçlara geçişi ana stratejik yönelimlerimiz olarak kabul ediyor, geleceğe yönelik olarak kapsamlı yapılanmalar ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Anadolu Isuzu olarak mobilitenin geleceğinde en önemli rolü oynayacak olan elektrikli, alternatif yakıtlı ve bağlantılı araçlarla ilgili geliştirme çalışmalarımız, Ar-Ge ve inovasyon alanındaki odağımızı oluşturuyor" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR