USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

25 Ekim 2018 13:04

Halkın Seçtiği Telekom Yöneticisi: Paul Doany

Berlin’de bu yıl 18’incisi düzenlenen Genişbant Dünya Forumu’nda 24 Ekim 2018 akşamı görkemli bir ödül töreni ile açıklanan People’s Choice Yılın Telekom Operatörü Yöneticisi ödülü Dr. Paul Doany’nin oldu. Genişbant Dünya Forumu jürileri, her sene telekom sektörü yöneticileri arasından internet dünyasındaki gelişmeleri etkileyen ve geleceğin teknolojilerini geliştirme anlamında da örnek gösterilecek başarılar kaydeden yöneticileri finalist olarak belirliyor.

Halkın Seçtiği Telekom Yöneticisi: Paul Doany

Türk Telekom’un CEO’su Dr. Paul Doany, Türkiye’de dış etkilerden arınmış, güvenli ve sağlam fiber altyapının yaygınlaşması için politika belirlenmesinde ve Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri belkemiğinin güçlenmesinde gösterdiği katkılardan dolayı jüri tarafından bu ödüle aday olarak gösterilen alanında çok kıymetli sekiz finalist arasına girdi ve halk oylaması ile birinci oldu.

Doany: Genişbantta rekabeti yeniden tanımlıyoruz

Fiber altyapının yaygınlaşması, yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi ve dünyaya kazandırılması yolunda önemli başarılar elde ederek böylesine kıymetli bir ödüle layık görülmenin sevinci ve gururunu yaşadığını kaydeden Dr. Paul Doany, Forum kapsamında yaptığı konuşmada şu değerlendirmelerde bulundu: “Türk Telekom’un yüzde yüz iştiraki olan Ar-Ge şirketi Argela’nın 5G için Programlanabilir Yazılım Tanımlı Radyo Erişim Ağı Sanallaştırılması (ProgRAN) üzerine olan çalışmaları aktif bir şekilde devam ediyor. Gelecek nesil şebekeler, sektörde rekabeti yeniden tanımlayan unsurlar olacak. ProgRAN, kablosuz kanal kaynaklarını ve baz istasyonlarındaki radyo kaynak yönetim modüllerini sanallaştırarak uzaktan kumanda ile bu ağların ‘dilimlenmesine’ olanak veriyor. Şebekenin bu şekilde esnek bir şekilde kullanılabilmesi tüketicilere aradıkları yakınlık, düşük gecikme, hızlı servis gibi pek çok fayda sunacak. Geçtiğimiz yıl, Argela, ‘RAN Dilimleme’ teknolojisinin Orange, Verizon ve Telefonica şirketlerindeki kurulumunu başarılı bir şekilde tamamlayarak bizleri gururlandırdı. Önümüzdeki dönemde de Türk Telekom olarak iştiraklerimizle beraber yerli ve milli teknolojileri geliştirmeye, dünya pazarlarına sunmaya ve tüketicilere yeni nesil iletişim deneyimi yaşatmaya devam edeceğiz. ”

Genişbant Dünya Forumu hakkında

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Forum, internet teknolojilerindeki yeni açılımlar ve yakın geleceğin yeni nesil iletişim ağlarını konuşmak üzere dünya genelinde binlerce telekom profesyonelini ve alanında uzman 250’den fazla konuşmacıyı ağırladı.

EN ÇOK OKUNANLAR