USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

05 Haziran 2021 13:48

Halka arz gelen talep, yatırımlarda kullanılacak

Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan “Nisan ayındaki halka arzımızı takiben, hız kesmeden yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2021'in ilk çeyreği bizim için halka arz sebebiyle heyecanlı bir süreçti. Halka arz sonuçlarına göre toplamda 252 bin 834 başvuru karşılanmış oldu” dedi.

Halka arz gelen talep, yatırımlarda kullanılacak

Biotrend Enerji, çevresel ve ekonomik katma değeri yüksek projeler hayata geçirme hedefiyle yoluna devam ediyor. 18 tesiste faaliyet gösterdiklerini dile getiren Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Platin'in sorularını şöyle yanıtlıyor:

* Biotrend Enerji olarak enerji kapasitenizi hangi seviyelere çıkarmayı hedefliyorsunuz?

2021 yılında devreye girecek olan tesislerimizle birlikte, toplam 6 bölge, 11 il ve 18 tesiste atıkları elektriğe, ısıya, yakıta ve geri dönüşüm malzemelerine dönüştürerek 200 binden fazla hanenin enerji ihtiyacını karşılıyoruz. 2020 yılı sonunda 55,8 MW olan kurulu gücümüzü, 4 yıl içerisinde 165 MW seviyesine yükseltme hedefiyle ilerliyoruz.

* Yılın ilk çeyreğinde operasyonel sonuçlarınız nasıl geldi?

2020 yılında yıllık enerji üretimimiz 300 milyon kWh seviyesinde gerçekleşti. Yıllık ortalama atık bertaraf rakamlarımız ise 4.4 milyon ton. İlk çeyrekte Giresun tesisimizi devreye aldık. Yılın ilerleyen aylarında da yatırımlarımız bu alanda devam edecek. Operasyonel sonuçlarımızı değerlendirdiğimizde yatırımların hız kesmeden artarak devam ettiğini söyleyebiliriz.

* Halka arzınıza gelen talep, gösterilen ilgi nasıldı?

Genel olarak bizleri heyecanlandıran ve pozitif geri dönüşler aldığımız bir süreç oldu. Biotrend Enerji halka arzında, ek satış dahil 750 milyon TL büyüklüğe karşın yurt içi bireyselde 20 kat, toplamda 18 kat talep topladık. Payların yüzde 80'i bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si ise kurumsal yatırımcılara satıldı. Yüksek talep nedeniyle yurt içi bireysel yatırımcıların taleplerinin yaklaşık yüzde 5'i karşılanabildi. Halka arz sonuçlarına göre toplamda 252 bin 834 başvuru karşılanmış oldu.

* Yurt içi ve yurt dışında yatırımlarınız olacak mı?

Yılın devam eden aylarında Aksaray, Kapıkaya, Ezine, Menderes ve Ayvacık tesislerimizi devreye almayı hedefliyoruz. Sene bitmeden hedefimiz, 18 faal tesisimizde atıkları enerjiye dönüştürmek... Biyokütle enerjisinde yurt dışındaki fırsatları da yakından takip ediyoruz. Balkan ülkelerinde büyük fırsat görüyoruz. Devlet alım garantisi olan ülkelerle yazışmalarımız henüz sürüyor.

EN ÇOK OKUNANLAR