USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

19 Mart 2024 12:46

Ford Otosan, iş kararlarını yapay zeka ile güçlendiriyor

Yapay zekanın gücünü kullanarak sektöre öncülük etme vizyonuyla hareket eden Ford Otosan, Yeniköy fabrikasında iş kararlarını yapay zeka ve makine öğrenmesiyle güçlendirdiği bir dijital dönüşüm yolculuğuna çıktı.

Ford Otosan, iş kararlarını yapay zeka ile güçlendiriyor

Otomotiv endüstrisinin sadece araç üretimi değil, aynı zamanda hizmetlerin ve veri odaklı ekosistemin ön plana çıktığı dönüşümünde, yapay zeka benzersiz bir role sahip. Üretimde optimizasyon, kusursuz kalite kontrol sistemleri, otomasyon, kestirimci bakım, kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimleri, yenilikçi ve verimli çözümler sunarak sektörde çığır açıyor. Bu potansiyeli kullanarak vizyonlarını gerçeğe dönüştürmek için çalıştıklarını belirten Ford Otosan Dijital Ürünler ve Servisler Lideri Hayriye Karadeniz, "Vizyonumuz, yapay zekanın gücünü kullanarak sektöre öncülük etmek, daha sürdürülebilir ve daha güvenli bir geleceğe katkıda bulunmak. Ford Otosan'da iş kararlarımızı yapay zeka ve makine öğrenmesiyle güçlendirdiğimiz bir dijital dönüşüm yolculuğundayız. İlk adımlarımızdan biri üretim geliştirmede standart işlerin tümünü sanal robotlara devretmek oldu. Fabrikalarımızı içindeki tüm ekipmanlarıyla birbirine bağlayarak devam ediyoruz; üretim, kalite, bakım ve iş güvenliği verisine ulaşılabiliyoruz. Böylece üretimi planlıyor, kesintilerini öngörebiliyoruz. Gelişmiş analitikten yararlanarak, bağlantılı araçlar, müşteri etkileşimleri ve üretim süreçleri tarafından üretilen büyük miktardaki verilerden içgörüler elde edebiliyoruz" diyor.

"Yeniköy, anlık veri ve yapay zeka desteği ile uçtan uca yönetiliyor"

Dijital dönüşüm ve yapay zeka uygulamalarındaki öncü duruşunu, yeniden tasarladıkları Yeniköy Fabrikası'nda bir adım ileri taşıdıklarını kaydeden Hayriye Karadeniz, şunları kaydediyor: "Lighthouse Öncü Fabrika temellerine göre kurulan Yeniköy, anlık veri ve yapay zeka desteği ile uçtan uca yönetiliyor. Bu da onu son derece akıllı, esnek ve yüksek verimlilikte bir tesis yapıyor. Fabrikamızdaki endüstriyel ekipmanlardan veri topluyor ve bunları nesnelerin interneti ile birbirine bağlıyoruz.

Gelişmiş robotik, makine görüşü ve yapay zeka uygulamaları, uçtan uca dijital bağlantı ve simülasyon modellerine dayalı operasyonların dijital ikizlerini kullanıyoruz. Yeniköy'de ayrıca gerçek zamanlı veri akışını gösteren bir dijital ekranımız var. Tüm fabrikayı kapsayan veri akışını tek bir ekranda görüntülememizi sağlıyor."

(Ford Otosan Dijital Ürünler ve Servisler Lideri Hayriye Karadeniz)

EN ÇOK OKUNANLAR