USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

03 Ağustos 2017 15:24

"Dünyaya teknoloji ihraç ederek 'unicorn' olacağız"

Ülkemizin ödeme sistemlerinde yazılım ve donanım tedarikçileri arasında lider konumda bulunan Cardtek, Türkiye'nin ilk 'unicorn fintech'i olma yolunda ilerliyor...

"Dünyaya teknoloji ihraç ederek 'unicorn' olacağız"

 

2001 yılında kurulan Cardtek, dijital dünyaya en yeni ve yaratıcı ödeme sistemi çözümleri sunmak hedefiyle faaliyet gösteriyor. Bu misyon doğrultusunda Cardtek, 16 yılda uluslarası çapta ilklere imza atmış Türkiye'nin öncü finansal teknolojiler şirketi konumuna ulaştı. Bugün bankacılık ve finans sektörleri başta olmak üzere kamu, e-ticaret, ulaşım ve perakende gibi pek çok sektörün ödeme ihtiyaçlarına çözüm sağlayan Cardtek, 400'e yakın çalışanıyla, 26 ülkede alanında lider 150'yi aşkın müşteriye hizmet sunuyor. Türkiye'de ise kredi kartı sunan 30 bankanın 12'sine banka kartı, ön ödemeli kart ve kredi kartı çözümü hizmeti veren bir kurum olarak Cardtek, çok geniş bir ürün ve hizmet yelpazesiyle çalışmalarını sürdürüyor. 

 

İSTİKRARLI BÜYÜME SÜRÜYOR

Son yıllarda hem global hem yerel ölçekte yaşanan ekonomik ve sosyal dalgalanmalara rağmen istikrarlı büyümeye devam ettiklerini ifade eden Cardtek CEO’su Turgut Güney,  ciro bazında son iki yılda önemli bir aşama kaydederek yüzde 50'ye yakın bir büyüme gerçekleştirdiklerini söylüyor. “2016 bizim için bir dönüm noktası oldu. Nisan ayında Turkcell ve KVK’nın kurucu ortağı MV Holding ile Türkiye’nin önde gelen teknoloji fonlarından Revo Capital Cardtek’e hissedar oldu. Sonrasında yurt dışı büyümemize hız verdik. Cardtek’in yurt dışı operasyonu üç bölge üzerinden ilerliyor: EMEA (Avrupa-Orta Doğu-Afrika), AFAK (Asya Pasifik), ve Kuzey Amerika. Türkiye ise şirketimizin Ar-Ge merkezi olmaya devam edecek” diyen Güney,  global ve yerel iş ortakları ile iş birliğinin bu pazarlara açılmada önemli bir unsur olduğunu da hatırlatıyor. 

 

YAZILIM VE DONANIMDA LİDER

Ödeme sistemleri söz konusu olduğunda ürün yelpazesi bu kadar geniş olan ve uçtan uca hizmet verebilen tek şirketin Cardtek olduğunu aktaran Güney, bu durumun da kendilerini Türkiye’de ödeme sistemleri yazılım ve donanım tedarikçileri arasında lider yaptığına dikkat çekiyor. 

“Orta vadede hedefimiz ise ‘unicorn’ olmak, yani 1 milyar dolarlık değer yaratan girişimler arasına katılmak. Dünyada bunu gerçekleştirebilmiş şirketlerin sayısı 200'ün üzerinde. Ancak bunu başarmış bir Türk şirketi bulunmuyor. Amacımız, bu alanda bir ilki ülkemize kazandırmak. Bu hedefimize ulaşmanın yazılım ihracatı ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda en öncelikli hedefimiz, Amerika ve Orta Avrupa pazarı. Çünkü Amerika’da ödeme sistemleri anlamında çok büyük bir oyun alanı var ve EMV dönüşüm tecrübemizle orada yaratacağımız katma değer çok ilgi çekiyor” diyen Güney, dünyanın lider ödeme sistemleri tedarikçisi ve en önemli fintech’i FIS’in, yıllık 100 milyondan fazla banka ve kredi kartının kişiselleştirilmesi için Cardtek çözümlerini kullandığını kaydediyor. “Başta Silikon Vadisi’ndeki ofisimiz olmak üzere ABD’deki üç ofisimizden hem kartlı ödeme sistemleri çözümleri hem de akıllı şehir çözümlerimizi tanıtıyoruz" diyen Güney, vizyonlarını, ödeme sistemleri dünyasında global listede ilk 10 fintech şirketinden biri olmak şeklinde tanımlıyor.

 

“Bankaların kartlarını piyasaya sürmeden önce farklı ödeme altyapılarına uygunluğunu test edebilmesini sağlayan çözümümüz cardtek emv analyzer'a, troy analyzer’ı ekledik. Bu ürünümüz ve kart platformumuzun yapısı nedeniyle troy kart'ı sunmak isteyen ve bizim paketimizi kullanan bankalar, uyum ve sertifikasyon sürecini en hızlı şekilde tamamlayabiliyor”

 

EN ÇOK OKUNANLAR