USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

09 Kasım 2023 13:49

Yüzde 79.5 doluluk oranıyla uçan Emirates, 200 uçak siparişi daha verdi

Emirates'in Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Bölge Müdürü Mehmet Gürkaynak, Türkiye operasyonlarının genişleyebileceğinin de bilgisini verdi.

Yüzde 79.5 doluluk oranıyla uçan Emirates, 200 uçak siparişi daha verdi

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates'in Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Bölge Müdürü Mehmet Gürkaynak, sektörü değerlendirerek Emirates'in gelecek planları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Havayolu şirketinin 2022-2023 döneminde yüzde 79.5 doluluk oranıyla uçtuğunu belirten Gürkaynak, Dubai Uluslararası Havalimanı'ndaki yolcu merkezinden haftada ortalama 1.500 uçuş gerçekleştirdiklerini, Dubai Dünya Merkezi'nden ise haftalık yaklaşık 70 kargo uçağı kaldırdıklarını açıkladı.

PREMIUM ECONOMY MODELİ

Emirates küresel uçuş ağının 76 ülkede 144 şehri kapsadığını belirten Gürkaynak, son olarak 5 Temmuz 2023'te Montreal seferlerini başlattıklarını söyledi. Uçaklarını yenileyerek Premium Economy koltukları eklediklerini belirten Gürkaynak, 12 ülkede bu sınıfta uçuşların olduğunu ifade etti. Premium Economy, Business'ın altında Economy sınıfının ise üstünde konumlanıyor. Şu anda 144 adet Boeing 777 uçağının tamamı ve A380 filosunun 90'dan fazlasının aktif hizmette olup insanları sevdiklerine ve işletmeleri küresel fırsatlara bağladığını vurgulayan Gürkaynak, "9.1 yaş ortalamasıyla dünyanın en genç filolarından birine sahibiz. Hepsi geniş gövdeli toplam 260 adet uçak bulunmakta olup; 200 uçağın da siparişi verilmiş durumda" dedi.

Gürkaynak, şirketin finansal tablosu hakkında da şu bilgileri verdi: Geçtiğimiz taşıdığımız yolcu sayısı 43.6 milyon. 1.8 milyon ton kargo taşıdık. 29.3 milyar dolar gelirimiz, 2.9 milyar dolar net karımız oldu."

"THY İLE VARLIĞIMIZ BİRBİRİNİ DESTEKLİYOR"

THY ile rekabet konusunda iki havayolunun varlığının birbirini desteklediğini, aynı tarafta olduklarını ifade eden Gürkaynak "THY'de olmayan ürünler bizde, bizde olmayan ürünler THY'de var" ifadelerini kullandı. Emirates'in Türkiye seferlerine 1987 yılında başladığını belirten Gürkaynak, "Emirates şu anda Dubai ile İstanbul arasında Airbus A380 (günde bir) ve Boeing 777ER (günde iki) ile haftada 21 uçuş gerçekleştiriyor. Emirates yolcuları ayrıca, ortak uçuş anlaşması aracılığıyla Dubai ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında günde iki kez flydubai tarafından gerçekleştirilen uçuşlara erişim hakkına sahip. Yoğunluğa ve ihtiyaca göre operasyonlarımız, çalışmalarımız genişleyebilir" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR