USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

06 Mayıs 2023 12:28

Tarihin ve sanatın merkezine yolculuk: Roma

Tarihten yemeğe, sanattan modaya kadar her ilgi alanına hitap etmesiyle dünyanın en baştan çıkarıcı şehirlerinden biri olarak görülen İtalya'nın başkenti Roma, mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında yer alıyor.

Tarihin ve sanatın merkezine yolculuk: Roma

Tarihin en köklü medeniyetlerine ev sahipliği yapan Roma, günümüzde de dünyanın en önemli ve en merak edilen kentlerinden biri olmayı sürdürüyor. Tiber ve Aniane nehirleri arasında, İtalya'nın orta bölgelerinde kalan şehir, ılıman Akdeniz iklimi ile yılın her dönemi rahatlıkla gezilebiliyor. Şehir, tarihi dokusunun yanı sıra alışveriş imkânları ve yeme-içme kültürüyle ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil vadediyor.

TÜM GÜN MÜZE GEZİSİ

Ortaçağ ve Rönesans dönemine ait eserlerini özenle koruyan Roma, oldukça önem verdiği sanat akımları ile adeta bir müzede geziyor duygusu yaratıyor. Geçmiş ve gelecek arasında köprü kuruyor. M.S. 80 yıllarında açılarak Roma'nın simgesi haline gelen Kolezyum, Arco Di Constantino, Domus Aurea, İspanyol Merdivenleri, Trevi (Aşk) Çeşmesi, Piazza Del Popolo, Pantheon (Piazza Rotonda), Campo De Fiori, Aventine Tepesi, Trastevere, Fori İmperiali, Forum Romano, Costantinius Takı, Palatine Tepesi, Caracalla Hamamları, Palazzo Nuovo, Piazza Navona, Cordonata, Jüpiter Tapınağı, Piazza Venezia, Castel Sant'Angelo, San Pietro Bazilikası ve Capella Sistine Roma'da mutlaka gidip görülmesi gereken yerler listesinin başında geliyor.

DÜNYAYA NAM SALAN MUTFAK

Mutfak kültürü ve lezzetleriyle de adından her zaman söz ettiren Roma'ya sadece gastronomi amaçlı geziler dahi düzenleniyor. En meşhur lezzetleri arasında elbette İtalyan pizzası ve makarnalar geliyorken panini, risotto, trapizzino, tigelle, saltimbocca ve gelato (Roma dondurması) mutlaka tatmadan dönmemeniz gereken lezzetlerden. Ayrıca her köşe başında kokusunun peşine düşeceğiniz İtalyan kahvesi espresso'nuzu yudumlarken başka bir dünyaya geçmiş hissi veren şehri dinleyebilirsiniz.

MODANIN HER RENGİ IŞILDIYOR

Modanın kalbinin attığı şehirlerden biri de Roma'dır. Dünyaca ünlü markaların da başkenti olan Roma'da caddelerde birbirinden farklı zevklere hitap eden onlarca mağazaya uğrayabilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Roma Moda Haftası'nda dünyanın her yerinden ziyaretçi alan şehir, aynı zamanda moda ve tasarım okumak isteyen öğrencilerin de öncelikleri arasında bulunuyor.

İKİ ŞEHRİN BAŞKENTİ

Katoliklerin ruhani lideri Papa'nın yaşadığı bağımsız devlet Vatikan'ın da Roma'da yer alması nedeniyle Roma'ya 'İki şehrin başkenti' de denilmektedir.

RÜYA GİBİ FESTİVALLER

Yıl içinde birbirinden farklı birçok sanatsal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan Roma'da festivalleri de mutlaka yaşamalısınız. Roma'nın kuruluşu (21 Nisan), San Pietro ve San Paolo kutlamaları (29 Haziran), The Noantri Festivali (Temmuz), Estate Romana Musica (Temmuz ve Ağustos) şahit olabileceğiniz festivallerden sadece birkaçı...

EN ÇOK OKUNANLAR