USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

12 Kasım 2022 11:15

Kazakistan'ın ruhu bu topraklarda gizli: Nur Sultan ve Almatı

Başkent Nur Sultan'ın gösterişli binaları, Kazakistan'ın düz ovalarından yükseliyor. Kültür ve finans merkezi Almatı'nın dağ zirvelerine karşı dizilen kafe ve restoranlar ziyaretçilerini bekliyor.

Kazakistan'ın ruhu bu topraklarda gizli: Nur Sultan ve Almatı

Yaklaşık Batı Avrupa büyüklüğünde olan Kazakistan; Avrupa ve Asya arasındaki kültürel kavşakta yer alıyor. Kozmopolit dokusuyla Almatı ve Nur Sultan şehirleri, ülkenin ruhunu yansıtıyor.

TAHTADAN YAPILAN EN YÜKSEK İKİNCİ BİNA: ZENKOV KATEDRALİ

1907'de tamamlanan, inşasında hiçbir çivi kullanılmayan Zenkov Katedrali, 56 metre yüksekliğiyle dünyada tahtadan yapılan en yüksek ikinci bina olarak kabul ediliyor. 1911 yılında gerçekleşen büyük depremden sonra ayakta kalmayı başaran Rus Ortodoks katedralini, 'Tanrı'nın' kurtardığına inanılıyordu. Halen, çok aktif bir dini yapı olan katedralin etrafı ise gezginler için farklı ve görülmeye değer manzaralara ev sahipliği yapıyor.

ALMATI KÜLTÜRÜNÜN TADINI ÇIKARIN

Halka açık etkinlikler için kullanılan; kutlamalar ve festivaller için bir alan olarak hizmet veren Cumhuriyet Meydanı; Akimat Evi, Bağımsızlık Anıtı ve bölgenin diğer birçok etkileyici binası ile birlikte şimdi belediye ofisleri olarak kullanılan eski Başkanlık Sarayı'na ev sahipliği yapıyor. Almatı kültürünün tadını çıkarmak için güzel bir yer olan Cumhuriyet Meydanı'nın ardından çok yakında bulunan Devlet Merkezi Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

SANATIN KALBİ: ASTANA OPERA

Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu veya 'Astana Opera', Kazakistan Cumhuriyeti Birinci Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in girişimiyle 2013 yılında açıldı. Orta Asya'nın en büyük tiyatrosu olan Astana Operası, dünya mimarisinin klasik gelenekleri dikkate alınarak inşa edildi ve mimaride Kazak ulusal simgeleri vurgulandı. Şehri keşfederken, bu binada bir oyun veya opera izlemek sizi sanat dolu bir yolculuğa çıkarabilir.

ŞEHRİN SEMBOLÜ: KÖK TÖBE

Kazakistan'ın eski başkenti Almatı'nın sembolü olarak bilinen Kök Töbe (Gök Tepe), kültür ve eğlence merkezi olarak turistlerin uğrak noktası oluyor. Yüksekliği bin 100 metreyi bulan dağın zirvesinde hayvanat bahçesi, parklar ve çeşitli restoranlar ile hizmet veriyor. Teleferik yolculuğu, Kök Töbe'nin zirvesine çıkmak ve çevredeki dağların manzarasını görmek için gerçekten iyi bir yol. Teleferik, Almatı'nın en eski yerleşim yerlerinin üzerinden geçiyor ve eşsiz bir manzara vaat ediyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇADIRINDA PLAJ KEYFİ

Genç bir şehir ve modern bir başkent olan Nur Sultan'da bulunan Han Şatır (Han Çadırı), neo-fütüristik mimarisi ve dünyanın en büyük çadırı olmasıyla dikkat çeken bir alışveriş ve eğlence merkezi... Şeffaf çadırın benzersiz kabuğu, bölgenin şiddetli soğuğuna rağmen; içeride iyi hava ve bol güneş ışığı yaratılmasına olanak veriyor. Burada yer alan, Sky Beach Club'daki plajın mikro ikliminin tadını çıkarabilir veya 32 farklı kafe ve restoranda zaman geçirebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR