USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

08 Haziran 2024 10:11

Eşsiz mimari dokusuyla Akdeniz'in incisi: İspanya

Medeniyetler beşiği İspanya'nın birbirinden eşsiz mimari dokusuyla görenleri cezbeden şehirleri, gezi tutkunları için favori şehirler arasında yer alıyor.

Eşsiz mimari dokusuyla Akdeniz'in incisi: İspanya

Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan İspanya, hem Avrupa'da hem de dünya genelinde en çok turistin ağırlandığı ülkelerden biri. Sanatsal ve kültürel eserleri ile Akdeniz ruhunun canlılığını sonuna kadar hissettiren Barselona, Madrid, Sevilla ve Valensiya ise ülkenin en çok ziyaret edilen popüler kentleri arasında bulunuyor.

BARSELONA

İspanya'nın kuzeydoğu kıyısında bulunan Barselona, dünyada en çok tercih edilen turistik şehirlerin başında geliyor. Katalonya özerk bölgesinin başkenti ve en büyük kenti olan Barselona, ayrıca İspanya'nın nüfus bakımından ikinci en büyük kenti konumunda. Bölge, Avrupa Birliği sınırları içindeki beşinci en büyük metropoliten alanı olup, aynı zamanda İspanya'nın Akdeniz kıyısındaki en önemli limanı ve ticaret merkezi. Kendine özgü atmosferi ve güzelliğiyle ün yapan Barselona, Gaudi'nin başını çektiği modernizm akımıyla planlanarak, 1900'lerden kalma ızgara planlı modern bölümü ile ilgi çekiyor. Zengin bir kültürel mirasa sahip olan Barselona, günümüzde önemli bir kültür merkezi ve önemli bir turizm destinasyonu olarak görülüyor. Bunlar arasında özellikle Antoni Gaudí ve Lluís Domènech i Montaner'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan mimari eserleri en ünlü eserler arasında sıralanıyor.

LA SAGRADA FAMILIA'DA SONA DOĞRU YAKLAŞILDI

Yapımı 141 yıldır süren Antonio Gaudi'nin devasa eseri La Sagrada Familia kilisesi, Barselona kentine gelen turistlerin ilk uğradıkları mekanlardan biri. Karmaşık mimari tarzındaki kilise, Avrupa'nın en saygın dini merkezlerinden biri olarak kabul görüyor. Dört kulesinin tamamlanması için çalışmaların sürdüğü La Sagrada Familia'da her şey planlandığı gibi giderse kilisenin inşaatı 2026 yılında tamamlanacak.

MADRID

Madrid, İspanya'nın başkenti ve en kalabalık şehri konumunda. Şehir yaklaşık 3.4 milyon nüfusa sahip. İlk yerleşim tarihi 9'uncu yüzyıla uzanan Madrid, 16'ncı ve 17'nci yüzyıl tarihi yapılarını barındıran meşhur Plaza Mayor ile her sene milyonlarca yerli ve yabancı misafire ev sahipliği yapıyor. Köklü geçmişi ve kültürel zenginlikleriyle bir zamanlar İspanya Krallığı'na ev sahipliği yapmış şehir, eşsiz bir coğrafyanın içerisinde düzenlenmekte olan sanattan, spora birçok farklı festival ve etkinleri ile büyülü bir atmosfer sunuyor.

SEVILLA

Sevilla bir iç liman olarak Endülüs'ün en önemli ve İspanya'nın dördüncü büyük kenti. Şehir, geçmişte de önemli bir kültür merkezi olarak Müslüman İspanya'nın başkenti ve Yeni Dünya'ya düzenlenen keşif seferlerinin başlangıç noktası olarak biliniyor. Sıcak iklimi ile tipik Akdeniz ikliminin hakim olduğu Sevilla; görkemli mimari yapıtlara ve zengin doğal alanlara sahip olarak ülkenin en gelişmiş kentlerinden biri olarak göze çarpıyor. Değerleri, kültürel yaşamı ve sosyal alanları ile zengin bir metropol olan Sevilla, İspanya'nın Flamenko merkezi olarak kabul edilen Cadiz şehrinin yanı sıra bir diğer önemli Flamenko merkezi olarak kabul ediliyor. Bölgedeki Plaza del Museo yani Müze Maydanı'nda bulunan Güzel Sanatlar Müzesi, Avrupa'da görülebilecek en iyi müzeler arasında anılıyor.

VALENSIYA

İspanya'nın üçüncü büyük şehri olan Valensiya, önemli bir endüstri merkezi konumunda bulunuyor. Valensiya şehri, İspanya'da bulunan Comunidad Valenciana özerk bölgesinin de başkenti. İspanya'nın en büyük limanını barındıran Valensiya, uzun yıllar önce, Romalılar tarafından bulunmuş ve çok sayıda farklı kültüre ev sahipliği yapmış. Valensiya Limanı aynı zamanda Avrupa'nın en işlek 5. konteyner limanı ve Akdeniz'in en işlek ikinci konteyner limanı olarak biliniyor. Valensiya'da 1998'de kurulan Sanat ve Bilim Kenti ise (Ciudad de las Artes y las Ciencias) bir yapı topluluğundan oluşuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR