USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

26 Mart 2021 14:58
Umut Çelik

Polisan'dan yeni tesis yatırımı

Polisan Kimya, pandemi koşullarına rağmen yeni yatırımlara devam ediyor. Polisan Kimya'nın yeni reçine üretim tesisin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Polisan'dan yeni tesis yatırımı

Dilovası tesislerindeki törenin açılış konuşmasını Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Bitlis yaptı, "Yeni tesisimizin, başta Dilovası olmak üzere, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

NECMETTİN BİTLİS'İ ANDILAR

Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban da tesisin hayırlı olmasını dilerken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da yatırımın önemine vurgu yaptı. Başkan Büyükakın, "Öncelikle bu tesisi hayata geçirdikleri için Polisan ailesine, rahmetli Necmettin Bitlis'i de anarak teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu şehre ve Türkiye'nin birçok şehrine sayısız katkılar yaptılar. İş insanların Türkiye'ye sağlayacağı katkı çok fazla. Bizler de sanayicilerimizin önünü açmak ve problemlerini çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

İTHAL İKAME ÜRNLERİNİ TÜRKİYE'DE ÜRETECEK

Polisan Holding, gelecek yatırım planlarının ilk fazı olan Polisan Kimya'nın 5 milyon Euro değerindeki yatırımı ile ithal ikame ürünleri üreterek, ülke ekonomisine fayda sağlamayı hedefliyor. Pandemi sürecinin getirdiği belirsizliklere rağmen, geleceğe ve Türkiye ekonomisine olan güvenle yola çıkılan yatırım öncesinde, Polisan Kimya ARGE merkezinde yeni tesiste üretilecek inovatif ürünler konusunda çalışıldığı ve yeni tesisin yaklaşık %30'luk bir kapasite artışı sağlayacak. Temeli atılan tesis 2022 yılında üretime geçecek.

EN ÇOK OKUNANLAR