USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

13 Eylül 2023 09:30

Gayrimenkul yatırımında yeni dönem

620 bin metrekare inşaat alanı ve 72 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan Downtown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi'ne Atış Invest'in üç Gayrimenkul Yatırım Fonu ile yatırım yapmak mümkün.

Gayrimenkul yatırımında yeni dönem

Gayrimenkul, Türk yatırımcıların asla vazgeçemediği bir enstrüman. Getiriler özellikle uzun vadede yatırımcıyı tatmin etse de gayrimenkulün önemli bir handikapı da büyük meblağlarda yatırım yapılması gerekliliği... Oysa sermaye piyasaları tam da bu nedenle önemli bir enstrümana sahip: Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF). Bu fonlar sayesinde -şirketlerin belirlediği alt limitler dahiliNde- çok da büyük meblağlara gerek kalmadan gayrimenkul yatırımı yapmak mümkün. 2006'da gayrimenkul sektörüne girerek pek çok yenilikçi projeye imza atan Atış Grup da Re-Pie Portföy Yönetimi çatısı altında kurduğu üç GYF'si ile gayrimenkul yatırımcıların önemli fırsatlar sunuyor. Atış Grup CEO'su Ahmet Atış ile Bursa'da bulunan Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi projesini kapsayan GYF'lerini ve yatırımlarını konuştuk.

* Neden Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezine yatırım yapılmalı?

Öncelikle Downtown yeni bir proje. Böylece yatırımcılar ilk aşamada katılım sağlayarak ürünü iskontolu değerinden satın alma imkânına sahip. Dolayısıyla fondaki gayrimenkuller için yapılacak değerlemeler ile yatırım değeri artmış, enflasyona karşı korunmuş güvenilir bir sistemle imkanlarınız dahilinde yatırım yapma imkanı elde etmiş olursunuz. Ayrıca AVM inşaatı tamamlanmış ve faaliyete hazır bir mülkiyete yatırım yapılmış olunduğu için kira/temettü getirisi ile düzenli bir gelir elde etmiş olurlar. Bu yönüyle Türkiye'de ilk uygulamalardan biri olan bu yatırım yöntemi sayesinde ticari bir gayrimenkule müşterek bir yatırım yapma fırsatı yakalarsınız.

* Yatırımın geri dönüş süresi nedir?

Yalnızca Kira/Temettü geliri ile AVM ciro payından gelecek geliri eklemesek dahi 10.4 yılda yatırım kendini finanse ediyor. SPK'nın yetkilendirdiği gayrimenkul değerleme firmalarınca yapılan değerlemeler ile güncel piyasa değerlerine ulaşacak ve yatırımcıların pay değerlerine yansıyacaktır.

* Peki yatırımcılar bu fonlardan nasıl pay alabilir?

Fona yatırım yapmak için atisinvest.re-pie.com adresini ziyaret edebilir ve ayrıca SPK izni ile faaliyet gösteren 11 adet Re-Pie İrtibat Büroları üzerinden detaylı bilgi alarak yatırım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili irtibat bürolarının yer aldığı lokasyonlar; İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Antalya, Konya ve Alanya'dadır. Ayrıca bu ofisler ile irtibat sağlandığı takdirde ofis yetkilileri her türlü sorunuza yanıt vererek yardımcı olacaktır.

DOWNTOWN BURSA YAŞAM VE EĞLENCE MERKEZİ

Bursa'nın merkezi Osmangazi ile şehrin modern yüzü Nilüfer'in kesişme noktasında yer alan projede 620 bin m2 inşaat alanı bulunuyor. Alanında Türkiye'nin en büyük karma projesi olma ünvanını taşıyor. Projede yaklaşık 72 bin metrekare net kiralanabilir alana sahip eğlence ve yaşam merkezi, Luxury segmentteki Intercontinental otel, sağlık ofislerinden oluşan Meditown, bine yakın daire ve rezidans bulunuyor. GYF'lerle yatırımcılar, Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi'nin, Meditown'ın ve Otel'in mülkiyet hakkına yatırım yapabiliyor.

(Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi)

3 MİLYARI TL'Yİ AŞAN DEĞERLEME

Atış Invest, GYODER tarafından hazırlanan 'Türkiye Gayrimenkul Yatırım Fonları' sıralamasında 3 milyar TL'yi aşan değerleme ile zirvede yer aldı.

EN ÇOK OKUNANLAR