USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

20 Mart 2023 15:06

Bakanlık ve OSBÜK iş birliği ile üretimler acil ihtiyaçlara dönüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kriz masasının, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) koordinasyonu ile kurduğu yardım köprüsü sayesinde üretimler değişti, afet noktasına kritik öneme sahip malzemeler ulaştırıldı.

Bakanlık ve OSBÜK iş birliği ile üretimler acil ihtiyaçlara dönüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda faaliyete geçirilen kriz merkezi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, OSB'lerin üretim hatları afetzedelerin barınma ve ısınma ihtiyaçları için tahsis edildi. Her türlü konteyner, çadır, soba ve diğer ısıtıcı malzeme teminleri için Türkiye'nin dört bir yanındaki OSB'ler, depremin ilk anlarından itibaren 7/24 esasına göre çalışmaya başladı.

Çadır ve konteyner üreticileriyle irtibata geçen kriz merkezi, Türkiye'nin dört bir yanındaki sanayi kuruluşlarından malzemeleri ilk günden itibaren bölgeye gönderiyor. Ayrıca, çadır ve konteyner üretimi yapmayan ancak bunlar ile keçe, metal aksam gibi malzemeleri üretebilecek kapasiteye sahip sanayiciler de bu alana yönlendiriliyor.

ISINMA İHTİYAÇLARI

Çetin kış koşullarının yaşandığı bölgede ısınma da önemli bir yardım kalemi olarak ilk günden bu yana listenin başında yer alıyor. Depremzedeleri soğuktan korumak amacıyla elektrikli ısıtıcılar, jeneratör, battaniye, uyku tulumu gibi malzemelere olan ihtiyaçlar da karşılanıyor.

JENERATÖRLER İLE AYDINLATMA EKİPMANLARI

Kriz merkezi bu çerçevede, binlerce ısıtıcı, jeneratör ve aydınlatma ekipmanlarını da bölgeye ulaştırıyor. Kriz merkezinin koordinasyonuyla bir milyonun üzerinde battaniye deprem bölgesine sevk edildi. -7, -10, -11 ve -20 derecelerde afetzedeleri koruyacak kışlık uyku tulumları, bölgede kurulan depolar aracılığıyla, başta çadır-konteyner kentler olmak üzere diğer depremzede vatandaşlara dağıtılıyor.

KİŞİSEL TEMİZLİK VE HİJYEN

Afetzedelerin barınma ve ısınmanın yanı sıra kişisel temizlik ve hijyen ihtiyaçları da dikkat çekiyor. Sanayicilerin destekleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kriz masasının organizasyonuyla bölgeye içinde mutfak ve tuvaletlerin de bulunduğu ofis tipi konteynerler kurulmaya başlandı. Karavana dönüştürülmüş TIR ve konteynerler de bölgeye ulaştırıldı.

PREFABRİK BANYO VE TUVALETLER

Afetzedelerin en çok ihtiyaç duyduğu malzemelerden temizlik ve hijyen ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla mobil prefabrik banyo ve tuvaletler de ilk günden itibaren afetten etkilenen bölgelere sevk edilmeye başlandı. Tüm bunların yanı sıra sabun, vücut temizleme havluları, ıslak mendiller, hijyenik ped, şampuan, dezenfektan, çocuk ve yaşlı bezi, mama, paketli hazır gıdalar ve mobil mutfaklar gibi acil yardım ürün ve gereçleri de bölgeye düzenli aralıklarla gönderiliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR