USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

05 Temmuz 2017 11:05

“Yıllık çorap üretim kapasitemiz 150 milyon çiftin üzerinde”

Hem iç piyasanın taleplerine hızlı cevap veren hem de dünyanın lider zincir mağazalarına üretim yapan ICS Group, kadın çorabında en çok bilinen parızıen ve müjde markalarının yaratıcısı. Diğer yandan yerli ve yabancı pazara üretim yapan firma, yılda 150 milyon çiftin üzerinde üretim gerçekleştiriyor

“Yıllık çorap üretim kapasitemiz 150 milyon çiftin üzerinde”

 

İstanbul Çorap, Parizien ve Müjde markaları ile 1980’li yılların başından itibaren kadın çorabı sektöründe faaliyet gösteriyor. Müjde, halen Türkiye’nin en bilinen ve en çok tercih edilen kadın çorabı markaları arasında yer alıyor. Firma kendi ürün grubunda yüzde 60 pazar payına sahip. ICS Group Yönetim Kurulu Üyesi Niso Doenyas, “Dünyanın chips’ten çoraba üretim gerçekleştiren ilk tesisiyiz. Üretimimizi Çerkezköy’de 130 bin metrekare alanda kurulu tesislerimizde gerçekleştiriyoruz. ICS Group bünyesinde bin 500’ün üzerinde çalışan mevcut. İtalya, Almanya, İngiltere ve Japonya’da kullanılan son teknolojileri takip ederek üretim hattının güncelliğini sağlıyoruz. Yıllık çorap üretim kapasitemiz 150 milyon çiftin üzerindedir” diye anlatıyor. Hem iç piyasanın taleplerine hızlı cevap veren hem de dünyanın lider zincir mağazalarına üretim yapan ICS Group, gereken teknolojik yatırımları devamlı yeniliyor. 

 

TASARIM EKİBİ İTALYA İLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE 

İstanbul Çorap’ın tasarım ekibi, dokuz kişiden oluşuyor. Ayrıca, Türkiye’deki ekip İtalya’dan bir ekiple beraber çalışıyor. Doenyas, “Yalnızca tasarım değil, aynı zamanda, ürüne ek özellik sağlayabilecek çalışmalar üzerinde de yoğunlaşıyoruz” diyor.

 

“İtalya, Almanya, İngiltere ve Japonya’da kullanılan son teknolojileri takip ederek üretim hattımızın güncelliğini sağlıyoruz”

 

TÜRKİYE’NİN İLK BİN İHRACATÇISINDAN BİRİ 

Başta Avrupa ve Kuzey Amerika ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya ihracat yapan ICS Group, Türkiye’nin lider kadın çorabı üretici firmalarından biri konumunda yer alıyor. Uzun yıllardır, dünyanın lider zincir mağaza ve marketlerine üretim yaptıklarını ifade eden Doenyas, “Bu referanslar sayesinde müşteri arayışından çok, bize gelen taleplerin üretim hattımıza ve üretim rakamlarımıza uygunluğunu değerlendirmeye çalışıyoruz. 2015 ve 2016 yılında Altın İplik ve Çorap Sanayi A.Ş. olarak, Türkiye’nin ilk bin ihracatçı firması arasında yerimizi aldık” diye konuşuyor.

 

 

“TÜRKİYE’DE ÇORAP TÜKETİMİ DÜŞÜK”

“Türkiye, kadın çorabı üretiminde, uluslararası markaların tercih ettiği bir ülke konumunda. Elbette üretimler private label. Ama her bir ürünün arkasındaki Made in Turkey yazısı bizce önemli bir imza. Çorap tüketim rakamları ise halen dünya ile karşılaştırıldığımızda oldukça düşük. Türkiye’de yılda kişi başı beş çift çorap tüketilirken, ABD’de bu rakam 30, Almanya’da 25, İngiltere’de ise 20 çift.”

EN ÇOK OKUNANLAR