USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

05 Temmuz 2017 10:16

“Nitelikli iş gücü ve coğrafi konumumuz rekabette avantaj sağlıyor”

Çorap sektörünün çatı kuruluşu çorap sanayicileri derneği (çsd) kurulduğu günden bu yana sektörün gelişimine katkıda bulunuyor. Çorap sanayicileri derneği yönetim kurulu başkanı bülent iyikülah, eski ve yeni kuşağın bir arada olmasının çorap sanayisinin gelişiminde önemli bir etken olduğunu vurguluyor

“Nitelikli iş gücü ve coğrafi konumumuz rekabette avantaj sağlıyor”

 

Sektörün önde gelen 20 firma temsilcisinin bir araya gelerek 1996 yılında kurduğu Çorap Sanayicileri Derneği, dünyanın ikinci çorap üreticisi olan Türk çorap sektörünün gelişimini sürdürmesi için çalışmalarda bulunuyor. Dernek bu çalışmalar kapsamında, çorap sanayicisi üyelerinin teknolojilerini yenilemek ve geliştirmek; sektörün ve üyelerin sahibi ya da hissedarı bulundukları sanayi kuruluşlarının çıkarlarını korumak ve bu konularda etkin bir şekilde gerek hükümet gerek Sanayi Bakanlığı gerekse de kamuoyu nezdinde lobi faaliyetlerinde bulunuyor. Çorap Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İyikülah, sektörle ilgili şöyle konuşuyor: “Türk çorap sektörü, ağırlıkta KOBİ ölçekli aile şirketleri tarafından temsil edilen, sevgi ve emek ile büyütülüp kuşaktan kuşağa aktarılan, ihracatta ve istihdamda gözde sanayi sektörlerimizden biridir. Küresel ölçekte baktığımızda; Türkiye’yi üretimde Çin’den sonra  ikinciliğe taşıyan, sanayicisi ve çalışanı ile hak ettiği konuma gelmek için özveriyle çalışan sektörümüz, her geçen yıl önemli mesafeler kaydediyor.”

 

“Küresel ölçekte baktığımızda Türkiye’yi üretimde Çin’in ardından ikinciliğe taşıyan, sanayicisi ve çalışanı ile hak ettiği konuma gelmek için özveriyle çalışan sektörümüz, her geçen yıl önemli mesafeler kaydediyor” 

 

“KUŞAKLARIN BİLGİ BİRİKİMİ SEKTÖRE YÖN VERİYOR”

Bugün sektörde hayatta olan birinci ve ikinci kuşağın yanında eğitimli, dil bilen ve dünyaya açık üçüncü kuşak sanayici ve yöneticilerin de bulunduğunu belirten Bülent İyikülah, “Bu yeni kuşak, sektöre yön vererek geleceğe taşıyacak. Bu konuda sektör adına çok umutluyuz” diyor. Sektörde kuşaklara dayanan bilgi birikiminin bulunduğuna dikkat çeken İyikülah sözlerine şöyle devam ediyor: “Mesleğini sürdüren ve birçoğu çocukluktan beri bu sektörde olan çorap sanayicimiz, iki-üç kuşaklık bilgi birikimine ve ciddi know-how’a sahip. Nitelikli iş gücümüz, özgün tasarımlar yapan tasarımcılarımız ve modern makina parkurumuz da rekabette bize önemli avantaj sağlıyor. Bunun yanında en büyük pazarımız olan AB’ye yakınlığımızın yanı sıra Asya ve Avrupa pazarlarını birbirine bağlayan kavşak ülke konumumuz da çok önemli. Bir numune ya da siparişi Türkiye’nin üç hafta gibi bir sürede hazırlaması, toparlaması ve istisnalar dışında lojistik sektörümüzün de katkısıyla dördüncü haftada Avrupa’nın birçok ülkesine ulaştırması bizi rekabette ciddi anlamda öne çıkartıyor. Bütün bu artılarla Türkiye'nin hak ettiği yere adım adım ilerlediğini düşünüyorum.” 

 

"SEKTÖR, ONLINE'DA DA BÜYÜYOR"

Sektörün hızlı gelişimine dikkat çeken Bülent İyikülah, “Ayrıca son yıllarda bazı firmalarımızın başlattığı zincir mağazalarla internet üzerinden online satış uygulamasının sektörümüzde markalaşmaya önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Türk çorap sektörünün artık başkasına hizmet ederken kendisine de hizmet edebilen, küçük atölyelerden fabrikalara, oradan daha büyük fabrikalara ve giderek daha kurumsal şirketlere, şirketler topluluğuna dönüştüğünü görmek ÇSD başkanı olarak en büyük dileğim” diye konuşuyor. 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR