USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

28 Mayıs 2019 15:27

Yatağa 'manyetik siyah kum' dokunuşu

Dünyadaki örneklere göre içerisinde bulundurduğu 20’ye yakın mineral ve bileşen ile strese iyi geldiğine inanılan Ünye Manyetik Siyah Kumu, 1 milyon tl’lik yatırım bütçesiyle yatağın içine girdi

Yatağa 'manyetik siyah kum' dokunuşu

Manyetik siyah kumun dünyada sadece belirli bölgelerde örnekleri var ve en kalitelisine Ünye ilçesinde rastlanıyor. Strese iyi geldiğine inanılan manyetik siyah kum için 1 milyon TL’lik Ar-Ge bütçesi ayıran Bambi Yatak, dünyada ve Türkiye’de bir ilke imza attı. Bambi mühendisleri tarafından 60 denek üstünde 20 gün boyunca test edilen ve ismi Magnasand Therapy Yatak ile piyasaya sürülen yatak için marka, ilk etapta 5 bin, yıl sonuna kadar 50 bine yakın üreterek 13 farklı ülkeye ihraç etmeyi hedefliyor. 

BİR İLKE İMZA ATILDI

Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, 20 kişilik Ar-Ge ekipleriyle 365 gün boyunca hem iç sahada hem dış sahada çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bir ilke imza atmış olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Gökmen, “Bambi Yatak’ta Ar-Ge hiç bitmeyen bir süreç. Bu nedenle yatakta kullanılabilecek farklı hammaddeler, farklı elementler, farklı inovasyonlar her zaman ilgimizi çekiyor. Böyle bir kumun bizim ülkemizde olmasının bilinciyle yola çıkarak ve hikayesi olan yataklar tasarlamayı sevdiğimiz için, bu kumu yatağa nasıl uyarlarız diye araştırma yaptık. Belirli bir Ar-Ge sürecinden sonra başarılı olabileceğini düşündük ve Magnasand Therapy yatağı üretmeye karar verdik. Ürüne reklam, lansman, Ar -Ge giderleri ile toplam 5.5 milyon TL yatırım yaptığımızı söyleyebiliriz” dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR