USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

29 Ocak 2019 18:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan sinema sektörü temsilcilerini kabul etti, yasayı imzaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yılmaz Erdoğan, Ata Demirer, Şahan Gökbakar ve Demet Akbağ'ın da aralarında bulunduğu sinemacılarla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması Hakkında Kanun'u sinemacıların önünde imzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan sinema sektörü temsilcilerini kabul etti, yasayı imzaladı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sinema sektörü temsilcileri ile görüştü.

Erdoğan, temsicileri kabulünde yeni sinema yasasını onayladı. Toplantıda, sinema sektöründen neredeyse tüm taraflar bir araya geldi.

Birol Güven, Şükrü Avşar, Timur Savcı, Cemal Okan, Muzaffer Yıldırım, Şahan Gökbakar, Çağrı Özeren, Necati Akpınar, Fatih Aksoy, Kerem Çatay, Mehmet Bozdağ, Serdar Öğretici, Raci Şaşmaz, Bahadır Özener, Elif Dağdeviren, Şükrü Erol Avcı toplantıya katılan yapımcılar arasındaydı.

Toplantıda yer alan oyuncular arasında ise Bülent İnal, Burak Özçivit, Oktay Kaynarca, Ata Demirer, Tamer Karadağlı, Şoray Uzun, Demet Akbağ, Raci Şaşmaz, Onur Tan, Bahadır Özdener yer aldı.

Sinemacılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması Hakkında Kanun hakkındaki düşüncelerini sundu.

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 saat 10 dakika süren görüşmenin ardından sinemacıların önünde Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması Hakkında Kanun'u  imzaladı. Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Yapımcıların en çok şikayet ettiği promosyonlu bilet uygulaması, Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması Hakkında Kanun gereği temmuz ayında sona erecek. Temmuzdan ayından itibaren sinema salonu işletmecileri, promosyonlu bilet uygulamasını yapımcılardan izin alarak yapabilecek.

Yine Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması Hakkında Kanun gereği, yapımcıların bir diğer şikayet konusu olan hasılatın şeffaf olarak görülmesi sorunu da çözülmüş olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeni yazılımıyla yapımcılar, sinema salonlarına kaç izleyici geldiğini ve ne kadar hasılat elde edildiğini net olarak görebilecek. 

EN ÇOK OKUNANLAR