USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

13 Ekim 2022 13:11

Anadolu Isuzu, üretim ve ihracatta iddialı performansını sürdürüyor

Türkiye'nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, ihracat başarılarına yenilerini eklemeye ve yurt dışı pazarlarda büyümeye devam ediyor. Bugün Anadolu Isuzu'nun Çayırova'daki akıllı fabrika altyapısına ve gelişmiş üretim teknolojilerine sahip modern tesislerinde ürettiği ticari araçlar dünyaya ihraç ediliyor.

Anadolu Isuzu, üretim ve ihracatta iddialı performansını sürdürüyor

Türk otomotiv sanayiinin midibüs, otobüs ve kamyon segmentlerinde gerçekleştirdiği üretim ve ihracatta öncü konuma sahip olan Anadolu Isuzu, son dönemdeki yükseliş ivmesini 2022'de vites yükselterek daha da ileriye taşımayı hedefliyor. Bugün başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın 45 farklı ülkesine midibüs ve otobüs ihracatı yapan Anadolu Isuzu, 2021 yılında midibüs ihracat pazarında yüzde 36'lık pazar payıyla lider oldu. Yurt dışı pazarlardaki müşterilerine 35 distribütörlük ve 100'ü aşkın yetkili servisi ile hizmet sunan Anadolu Isuzu, sürdürdüğü başarılı satış, pazarlama ve destek operasyonları ile Isuzu markasının dünya kentlerindeki görünürlüğünü de her geçen gün artırıyor. Fransa pazarına 1000'inci aracın teslimatını 2021 yılında gerçekleştiren Anadolu Isuzu'nun ürettiği midibüs ve otobüsler Almanya'dan Fransa'ya, Gürcistan'dan Hırvatistan'a, İspanya'dan İsrail'e ve Baltık ülkelerine, birçok kentte toplu ulaşım ile turizm ve servis taşımacılığı alanlarında etkin hizmet veriyor. Anadolu Isuzu son dönemde ihracat pazarlarında özellikle Avrupa ülkelerinde önemli başarılar elde etti. Mevcut pazarlardaki varlığını güçlendirirken yeni pazarlara açılmaya devam eden Anadolu Isuzu, yurt dışı başarılarını 2022 yılında daha da büyütmek için birçok ülkedeki faaliyetlerine hız vererek vites yükseltti.

ÖDÜL GETİREN İHRACAT BAŞARILARI

Anadolu Isuzu'nun tüm segmentler bazında ihracatını gerçekleştirdiği araç sayısı bir önceki yıla göre yüzde 80 gibi yüksek bir oranda artış kaydetti. Özellikle midibüs üretiminde önemli bir güce sahip olan Anadolu Isuzu, bugüne kadar tam 18 kez Türkiye'nin ihracat şampiyonu ünvanının sahibi oldu. Anadolu Isuzu 2021 yılında sergilediği üstün üretim ve ihracat performansı ile Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından 'Büyük Hedeflerin Üstün Başarısı' ödülüne layık görüldü. Anadolu Isuzu, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından düzenlenen OSD Başarı Ödülleri kapsamında '2021 yılında ihracatını değer bazında en fazla artıran OSD üyesi' ödülünün de sahibi oldu.

Ürettiği araçların ve tüm faaliyet süreçlerinin çevreye etkilerini en aza indirmeyi hedefleyen Anadolu Isuzu dünya çapında iklim değişikliği ve küresel ısınmanın olumsuz etkilerine karşı çaba gösteren uluslararası Bilim Temelli Hedefler Girişimi'ne (SBTi) imza verdi. Böylece emisyon seviyelerini azaltmaya yönelik taahhütte bulunan öncü şirketler arasına katılan Anadolu Isuzu, ayrıca ticari araç sektöründe 2040 yılına kadar yeni kamyon ve otobüs satışlarında yüzde 100 sıfır emisyon hedefi ile çalışan 'Drive to Zero' inisiyatifine de katıldı.

EN ÇOK OKUNANLAR