USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

24 Haziran 2023 12:35

'Seni Sevmeyen Ölsün' sergisi, Anna Laudel İstanbul'da açıldı

'Seni Sevmeyen Ölsün' sergisi, 10 Eylül'e kadar Anna Laudel İstanbul'da sanatseverlerle buluşuyor.

'Seni Sevmeyen Ölsün' sergisi, Anna Laudel İstanbul'da açıldı

Küratörlüğünü sanat gazetecisi M. Gülben Çapan'ın üstlendiği karma sergi 'Seni Sevmeyen Ölsün', kapılarını sanatseverlere açtı.

.Son yıllarda değişen, dönüşen ve günden güne özgürleştirilerek daha geniş kitlelere hitap eden bir müzik türü haline gelen arabesk müziğin yolculuğuna ışık tutan sergi, 10 Eylül 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

SERGİNİN İÇERİĞİ

Adını Tüdanya'nın 1986 yılında büyük çıkış yapan aynı isimli şarkısından alan sergi, Anıl Can, Ardan Özmenoğlu, CANAN, Cansu Yıldıran, Haluk Çobanoğlu, Rasim Aksan, Tuğberk Selçuk ve Yasemin Özcan dahil olmak üzere farklı materyal ve tekniklerde üretim yapan sekiz sanatçının disiplinlerarası eserlerinden oluşan bir seçkiye yer veriyor.

Türkiye'nin modernleşme çabasına tepki olarak ortaya çıkan 1960'ların önemli kültür furyası arabesk, serginin ana temasını oluşturuyor. Uzun yıllar resmi yasaklara ve sansürlere maruz bırakılan, zor hayat şartlarına karşı bir başkaldırı niteliğinde olan arabeskin yaşadığı dönüşüm, seçkide yer alan eserler aracılığı ile farklı form ve biçimlerde hayat buluyor.

EN ÇOK OKUNANLAR