USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

16 Mart 2024 09:22

'EnigmaVista' sergisi Galeri Bosfor'da açıldı

Küratörlüğünü Gökşen Buğra'nın, sergi tasarımını Umut Durmuş'un üstlendiği 'EnigmaVista' sergisi, 20 Nisan'a kadar Galeri Bosfor'da sanatseverlerle buluşuyor.

'EnigmaVista' sergisi Galeri Bosfor'da açıldı

'EnigmaVista' labirenti, koridorlar, odalar ve kuytular içeren, daralan, genişleyen, alçalan ve yükselen bir mekân planı, aydınlatma, zemin ve renk farkları gibi mimari elementlerle zenginleştirildi. Kürasyon, mekân tasarımı ve eserlerdeki renk ve doku zenginliği ile dikkat çeken sergide boya çözüm ortağı Nippon Paint'in kartelasından renkler kullanıldı. Pencerelerden ve aralıklardan görünen manzaralar, yansıtıcılar, saklı parçalar, sürprizler, belli belirsiz sesler ile duyuları harekete geçirecek bir sergi ortaya çıktı.

EnigmaVista ile galeri mekânını bir labirente dönüştürüyor. Sergi, hem mekânın hem de geleneksel sanat izleme deneyimlerinin sınırlarını zorlayan bir sergi olarak öne çıkıyor. Mimari, yerleştirme, mekân yönetimi ve eser sergilemesine dair çağdaş yaklaşımıyla bu sergi, izleyicileri mekân, algı ve sezgi arasındaki bağlantıları keşfedecekleri bir yolculuğa davet ediyor.

EN ÇOK OKUNANLAR