USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

29 Eylül 2021 15:10

CEO'lar ne öneriyor?

Hep bir iş, hep bir özlü söz de bir yere kadar; her zaman yönetim veya iş hakkında bir öneri olacak değil ya… Bu sefer de Türkiye'nin önde gelen CEO ve genel müdürleri, kendilerine göre en sevdiği müzikleri, dizileri, filmleri, kitapları ve podcast'leri okuyucularımız için sıraladı. Önerilerde pandeminin de etkisi, kendini bu sefer pozitif bir şekilde hissettirdi

CEO'lar ne öneriyor?

EROL BİLECİK-INDEX GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI

"ONLINE SEMİNERLERE VAKİT ARIYORUM"

Salgın nedeniyle hız kazanan dijitalleşmenin, hepimize yaşam boyu eğitimin önemini bir kez daha gösterdiğini dile getiren Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, teknoloji çağının hızla değişen koşulları doğrultusunda, iş hayatında bizi bugüne getiren yetkinliklerimiz, yarına taşımakta yetersiz kalabileceğini hatırlatarak sözlerine başlıyor. "Dolayısıyla gerek iş hayatında gerek kişisel gelişimimizde bugüne kadar kat ettiğimiz mesafeye güvenmeden, artık hepimizin bu yepyeni çağın gerektirdiği yeni nesil beceri ve yetkinlikleri iyi okumamız gerektiğine inanıyorum. Bilgi ve teknoloji çağında, kendimizi sürekli güncel tutmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben de bu dönemi en verimli şekilde geçirmek amacıyla çeşitli alanlarda online seminerlere vakit ayırmaya özen gösterdim" diyen Bilecik, bunların çoğunun pandemi gibi öngörülemeyecek krizler ve belirsizlik dönemlerinde ihtiyaç duyulan "Değişim Yönetimi" üzerine olduğuna dikkat çekiyor.

"MÜZİĞİ, AĞIRLIKLA DİJİTAL PLATFORMLARDAN DİNLERİM. SON DÖNEMDE KORAY AVCI VE NİL İPEK, KEYİFLE DİNLEDİĞİM SANATÇILARDAN. GEÇMİŞTEN GELEN, HER DAİM BENDE ÖZEL BİR YERİ OLAN FAVORİ SANATÇILARIM VE GRUPLARIM İSE CEM KARACA, BARIŞ MANÇO VE KURTALAN EKSPRES, MOĞOLLAR, ERSEN VE DADAŞLAR... NEŞET ERTAŞ ÜSTADI DA SAYGIYLA ANIYORUM"

OKUMA ÖNERİLERİ

1. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? / İlber Ortaylı

2. Var Mısın? / Doğan Cüceloğlu

3. Görme Biçimleri / John Berger

4. Yabancı / Albert Camus

İZLEME ÖNERİLERİ

1. La Casa de Papel

2. The Two Popes

3. 10 Bin Adım

PODCAST ÖNERİLERİ

Nasıl Olunur / Nilay Örnek Podcast Serisi

Zihnimin Kıvrımları / Serdar Kuzuloğlu Podcast Serisi

FUAT PAMUKÇU-GYİAD BAŞKANI

"İLGİ ALANLARIMIZIN DA BESLENMEYE İHTİYACI VAR

Pandeminin herkes için hem zorlu hem de öğretici bir süreç olduğunu düşünen GYİAD Başkanı Fuat Pamukçu, "Dijitalleşmenin zirve yaptığı bu dönemde, evde geçirdiğim vakti biraz daha dengeli harcamaya gayret ettim. Dinginleşmeye daha fazla zaman ayırdım, hareketsiz kalmamak adına evde spor yapmaya özen gösterdim. İşle ilgili merak duyduğum konularda online eğitimlere katılarak ufkumu genişlettim. Bir dönem hayatımızda epey popüler olan Clubhouse'da doyurucu içerikli global ölçekteki sohbetleri dinledim, dahil oldum. Hobilerime daha fazla yöneldim. Mevcut fotoğraf koleksiyonuma yeni eserler ekledim. Kısacası her anlamda kendimi beslediğim bir zaman dilimi oldu" yorumunda bulunuyor.

"HOBİLERİMİZ, İŞ VE ÖZEL HAYATTAKİ MUTLULUĞUMUZU ETKİLİYOR"

Kendi kişisel gelişiminin yanı sıra ekip arkadaşlarını da hem iş hem de özel ilgi alanlarına yönelik eğitimlere katılmaları açısından teşvik ettiğini dile getiren Pamukçu; "Ekibime; işle ilgili LinkedIn, Medium gibi sosyal platformları yakından takip etmelerini önerirken; hobileri konusunda alanında bilgisine güvendikleri eğitmenlerin çalışmalarına katılarak hem nitelikli zaman geçirmelerini hem de kendilerini geliştirmelerini önerdim. İlgi alanlarımızın da beslenmeye ihtiyacı var. Bu süreç, hem işteki başarımızı hem de hayattaki mutluluğumuzu etkiliyor" diyor.

"TELEVİZYON İZLEMEKTEN ZİYADE SANATA İLİŞKİN YAYINLARI OKUMAKTAN KEYİF ALIYORUM. BU KAPSAMDA ARTSY, NEW YORK TIMES, ART REVIEW, ARTNEWS, ARTFORUM, FRIEZE GİBİ ÇEŞİTLİ ONLINE MECRALARI İNCELİYORUM. DAHA ÇOK 1950 VE 60'LI YILLARIN AMERİKAN CAZ KLASİKLERİNİ, MILES DAVIS, DIZZY GILLESPIE GİBİ ESKİ AMA UNUTULMAZ SANATÇILARIN ESERLERİNİ DİNLİYORUM"

OKUMA ÖNERİLERİ

1. Lights Out: Pride, Delusion and the Fall of General Electric

2. Under a White Sky: The Nature of the Future

3. 2150 AD

4. Driving Digital Strategy

5. The Ultimate Question 2.0

SÜLEYMAN ORAKÇIOĞLU-ORKA HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI

"UZUN SÜRELİ YAYINLARI İZLEMEYE PEK VAKTİM OLMASA DA MARKA OLARAK SPONSORLUK SAĞLADIĞIMIZ YAPIMLARI TAKİP ETMEYE ÇALIŞIYORUM. BUNUN DIŞINDA SEKTÖRÜMÜZLE ALAKALI PODCAST VE BELGESELLERİ, PANDEMİ SÜRECİNDE TAKİP ETTİĞİMİ SÖYLEYEBİLİRİM"

Pandemi döneminde özellikle sektörümüzle ilgili birçok podcast ve belgesel takip etme şansım oldu. Fakat dizi takip etmek için pek vaktim olmuyor. Ara sıra sponsorluğunu yaptığımız dizileri takip etmeye çalışıyorum. Damat Tween ve D'S Damat markalarımızla hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok dizi ve filme kıyafet sponsorluğu desteği veriyoruz. Ekiplerimizin verdiği emekleri görmek hoşuma gidiyor. Netflix gibi uluslararası ve popüler platformlarda yayınlanan dizi ve filmlere yaptığımız sponsorluklar bizler için büyük gurur kaynağı. Hem sponsorluklarımızı görmek hem de dizi oyuncularının markalarımızla tanıştıktan sonra müşterimiz haline gelmeleri de gurur verici.

OKUMA ÖNERİLERİ

1. Beyninize Hoş Geldiniz

2. Hangi Avrupa?

3. Yüzleşme

4. Miken Uygarlığı ve Ahhiyawa

5. Nomisma

MELİKŞAH UTKU-ALBARAKA TÜRK GENEL MÜDÜRÜ

"AĞIRLIKLI BELGESEL, DİNLENME ZAMANLARIMDA DA DİZİ İZLİYORUM. NATIONAL GEOGRAPHIC WILD, DISCOVERY VE BBC'NİN BELGESELLERİ HOŞUMA GİDİYOR"

Pandemi sebebiyle gelişen yeni ortamı etkin bir şekilde değerlendirmek amacıyla özellikle çevik organizasyon başta olmak üzere organizasyonel yapılar, uzaktan takım çalışması, performans yönetimi, değer üretimi farkındalığı ve ev-iş hayatı dengesi ve psikoloji alanında okumalarım oldu.

OKUMA ÖNERİLERİ

1. Theory Of Games And Economic Behavior

2. Noise: A Flaw In Human Judgment

3. Guide To Organisation Design

4. Ulusların Yükselişi

5. Finans ve İyi Toplum

EN ÇOK OKUNANLAR