USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kripto Para Haberleri

11 Mart 2021 14:53

Gençler yorumculuğa sardı

Z kuşağı'nın BTC ile ne kadar ilgili olduğunu bilmeyen kalmadı. Bu ilgi çoğu zaman alım satıma yönel(e)mese de, gençlerin en çok yaptığı şeylerden biri, araştırma ve yorumculuk

Gençler yorumculuğa sardı

Türkiye'de gençlerin en merak ettikleri yatırım araçlarının başında hiç şüphesiz kripto paralar gelirken, kripto paralar üzerinde Z Kuşağı'nın en çok araştırma yaptığı mecraların başında çeşitli bloglar ve internet siteleri geliyor. Bununla beraber gençlerin kripto paralar hakkında en çok bilgiyi bulabildiği yerlerden biri de YouTube... Yani Z Kuşağı, BTC ve diğer altcoin'lerin ekosistemine maddi olarak çok fazla katılamasa da, bilgi alışverişinde ve fikir teatisinde Y Kuşağı'ndan çoğu şeye daha fazla hakim olduğunu söyleyebiliriz.

ARAŞTIRIRKEN BİLGİ VERİYORLAR

Blockchain ve kripto paralar hakkındaki çoğu blog ve internet sitesindeki yorumcuların, oldukça genç yaşta olduğu görülüyor. Bunun altında yatan nedenlerden biri, kripto paralarda 18 yaş sınırı bulunmamasının yanında 10 TL'ye bile herhangi bir borsadan kripto para alınabilmesi, bir diğeri de gençlerin Bitcoin'e olan ilgisinin Y Kuşağı'ndan daha fazla olması. Bu iki neden Z Kuşağı'nı araştırma yapmaya itmenin yanında, öğrendikleri bilgileri de kitlelere yayma fırsatı sunuyor. Kısacası her şeyi takip eden gençler, burada yeteneklerini adeta bir kripto para gazeteciliğine dönüştürmüş durumda.

EN ÇOK OKUNANLAR