USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

29 Nisan 2024 11:55

Recordati, sağlığa dünya çapında yatırım yapıyor

Kalite, sağlık ve çevre yönetimini sürekli iyileştirmek için yatırımlar yaptıklarını belirten Recordati Grup Başkan Yardımcısı, Orta Doğu, Afrika, Türkiye, Uluslararası Bölge Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü Erdem Çınar, güçlü bir ivme ile bu yatırımların devam edeceğini söylüyor.

Recordati, sağlığa dünya çapında yatırım yapıyor

1920'lerde İtalya'da bir eczanede başlayan ve bugün 4 bin 300'den fazla çalışanıyla İtalyan borsasında işlem gören uluslararası bir ilaç grubu olan Recordati, dünyanın dört bir yanında yaşayan insanlara yardımcı olabilmek ve daha sağlıklı bir gelecek sunmak için tıbbi yeniliklere yatırım yapmaya odaklanıyor. Bu vizyon doğrultusunda çalışmalarına devam ederken insanların yaşamlarının tüm potansiyellerini ortaya çıkarmalarına destek olma inancından ilham alıyorlar. Recordati Grup Başkan Yardımcısı, Ortadoğu, Afrika, Türkiye, Uluslararası Bölge Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü Erdem Çınar, "Çünkü biz, sağlığın ve hayatı dolu dolu yaşama fırsatının ayrıcalık değil, bir hak olduğuna inanıyoruz" diyor.

* Recordati Grup'un dünyadaki ve Türkiye'deki yapılanması şu anda nasıl?

Dünyada, EMEA (Avrupa, Ortadoğu, Afrika), ABD ve APAC (Asya, Pasifik) bölgelerinin de içinde olduğu yaklaşık 150 ülkede yaygın ve nadir hastalıklar alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Bu doğrultuda, kalite, sağlık, güvenlik ve çevre yönetimini sürekli iyileştirmek, üretim kapasitesini, verimliliği ve esnekliği artırmak amacıyla yatırımlar yaparak üretim hatlarını ve alanlarını teknolojinin zirvesinde tutmak için çalışıyoruz. Tüm dünyada yedi adet ilaç üretim tesisimiz ve iki adet kimyasal tesisimiz bulunuyor. Bu tesislerin yanı sıra nadir hastalıklar için özel paketleme ve dağıtım merkezimiz de var.

Recordati olarak Türkiye sağlık sektörüne 2008 yılından bu yana iki yerli ilaç firmasını bünyemize katarak girdik. Türkiye'de merkez ofis, üretim ve geniş saha kadromuz, 41 ayrı ürün, tedavi seçeneği ve 80 milyon kutu kapasiteli üretim tesisimizle de büyüyerek faaliyetlerimize ve yatırımlarımıza devam ediyoruz.

"İKİ TEMEL ALANDA TEDAVİ"

* Recordati özellikle hangi hastalıkların tedavilerine yoğunlaşmış durumda?

Recordati Grup olarak yaygın hastalıklar ve nadir hastalıklar olmak üzere iki temel alanda ve birçok farklı branşta tedavi seçenekleri sunuyoruz. Bu alanlardan; kardiyovasküler hastalıklar ile ilgili 20 yılı aşkın bir süredir birinci ve ikinci basamakta geniş bir ürün portföyü ile hastaları destekleme konusunda ön saflarda yer alıyoruz.

Üroloji ve üroonkoloji alanında tanınmış bir tedavi ortağı olarak, prostat kanseri, iyi huylu prostat büyümesi (BPH), aşırı aktif mesane (OAB) ve enfeksiyonla ilgili hastalıklar dahil olmak üzere hem erkek hem de kadın sağlığı için tedavi çözümleri sunuyoruz. Üst ve alt gastrointestinal sistemi etkileyen hastalıkların teşhis ve tedavisi için de çeşitlendirilmiş bir portföye sahibiz. Astım, öksürük ve soğuk algınlığı ile ilişkili semptomlar dahil olmak üzere solunum sağlığını geliştirmek için geniş bir ürün portföyüne sahibiz.

Recordati Nadir Hastalıklar iş birimi ise kurulduğu günden bu yana hem yetişkin hem de pediyatrik endikasyonlarda, çok az tedavi seçeneğinin olduğu nadir kanser türlerinden bazılarına odaklanırken, birçoğunun teşhis edilmesi zor ve yaşamı tehdit edici olabilen metabolik hastalıklara da yoğunlaşıyor.

"2.4 MİLYAR EURO ÖNGÖRÜLÜYOR"

* Yakın ve uzun vadede hedefleriniz arasında neler var?

Recordati Group CEO'su Robert Koremans yakın zamanda verdiği bir röportajda, 2023'ün 2 milyar Euro'yu aşan gelirlerle rekor bir yıl olduğunu ve 2025'te 2.4 milyar Euro'yu aşma beklentisinin mevcut ürün portföyü ile zaten ulaşılabilecek bir hedef olduğunu belirtti. Grup olarak güçlü bir ivmeye sahibiz ve yatırım yapmaya devam ediyoruz.

Recordati Türkiye olarak ise, insan odaklı yaklaşımımız ile Türkiye'nin grup içerisindeki stratejik bölgesel konumunu daha da güçlendirerek, ihracat oranımızı ve üretim yatırımlarımızı artırmayı hedefliyoruz. Halihazırda ihracat yaptığımız 12 ülkeye ek olarak, 2024 yılında da pek çok ürünümüzü farklı ülkelerde pazara ilk defa ihraç etmeye hazırlanıyoruz. Bununla birlikte görüşmelerimizin devam ettiği pek çok yeni ülke bulunuyor. Ayrıca Recordati'de sorumlu olduğum Uluslararası Bölge ile 100'den fazla ülkeye yapılan tüm küresel ihracat operasyonunu kapsayan uluslararası satışları da Türkiye'den yönetiyoruz.

"POTANSİYELİ ÇIKARMAYA ODAKLANIYORUZ"

* Grup, çalışan bağlılığını artırmak üzere nasıl bir yaklaşım sergiliyor?

Eğitim, koçluk, mentorluk programları ve planlamaları ile çalışanlarımızın kişisel ve mesleki gelişimini destekleyerek potansiyellerini gerçekleştirebildikleri, yeteneklerini ve becerilerini en iyi şekilde kullanabildikleri bir ortamı teşvik ediyoruz. Düzenli olarak şirket içi anketler düzenliyoruz. Uluslararası, ulusal kariyer fırsatları ve aidiyet duygusunu teşvik eden uygulamalar yoluyla da her bireyin tam potansiyelini ortaya çıkarmasına odaklanıyoruz. Bu fırsatlar kapsamında Recordati Türkiye'den birçok çalışma arkadaşımız şu anda Recordati Grup içinde global rollerde görev alıyor. Ayrıca şirket içi pozisyonlarımız içinde terfi ve rotasyon yoluyla da pek çok çalışma arkadaşımıza potansiyellerini ortaya çıkarma fırsatı yarattık. Recordati Türkiye olarak 'Great Place To Work' sertifikasına sahibiz. Bu özel sertifika, bizim için çalışma ekibimiz ile kurduğumuz güçlü bağın ve birlikte yarattığımız muhteşem deneyimin bir yansıması niteliğinde.

ERDEM ÇINAR KİMDİR?

Robert Kolej, Boğaziçi Üniversitesi, Harvard Business School mezunu olan Erdem Çınar, uluslararası şirketlerde başladığı kariyeri boyunca strateji danışmanlığı, birçok üst düzey yöneticilik ve genel müdürlük rollerini üstlenmiştir.

Çınar, Recordati'ye Türkiye'nin de içinde yer aldığı Güneydoğu Bölgesi'nden sorumlu Başkan ve Türkiye Genel Müdürü olarak katıldı. Kısa bir süre sonra Güneydoğu Bölge'ye ek olarak Uluslararası Bölge'nin de sorumluluklarını alan Çınar, şu anda görevine Recordati Grup Başkan Yardımcısı, Ortadoğu, Afrika, Türkiye, Uluslararası Bölge Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü olarak devam ediyor.

EN ÇOK OKUNANLAR