USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

KOBİ

19 Ekim 2023 12:43
AA

KOBİ'lerin dijitalleşmesine yönelik projeler arttı

Konya'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odası ev sahipliğinde, 'Akıllı KOBİ-Konya Dijital Dönüşüm Konferansı' düzenlendi. Konferansta KOBİ'lerin dijitalleşme yolculukları ele alındı.

KOBİ'lerin dijitalleşmesine yönelik projeler arttı

KOBİ'lerin dijital dönüşümlerinin odağında dijital iş servisleri, e-ticaret, yenilikçi ödeme sistemleri ve açık bankacılık, dijital pazarlama, ERP'nin bulut dönüşümü, İK süreçlerinde dijitalleşme ve yönetilen hizmetler konularında oturumlar gerçekleştirildi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, konferansın açılışında, KOBİ'lerin ülke ekonomisinin çok önemli bir paydaşı olduğunu söyledi.

KOBİ'lerin rekabeti, verimliliği ve birlikte çalışarak ölçek ekonomisine geçebilmelerinin önemine işaret eden Öztürk, bunun yolunun dijitalleşmeden geçtiğini anlattı.

KOBİ'LERİN DİJİTALLEŞMESİNE YÖNELİK BİRÇOK PROJE YÜRÜTÜLÜYOR

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, dijitalleşmenin, ihtiyaçtan öte bir zorunluluk haline geldiğine işaret ederek, KOBİ'lerin dijitalleşmesine yönelik projeler yürüttüklerini bildirdi.

Dijital dönüşümünü gerçekleştiremeyen KOBİ'lerin rekabette geride kaldığına dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:

"Teknolojik altyapısı hazır olan işletmeler, e-ticaret ve uzaktan çalışma sistemleri ile dijital ödeme kanalları yardımıyla salgından en az etkilenenler arasında yer aldılar. TOBB olarak KOBİ'lerin dijitalleşmesi konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık, daha çok proje geliştirmeye başladık. İşte bu soruna çözüm olmak üzere Akıllı KOBİ Platformu'nu hayata geçirdik. Bu platformla TOBB logosu altında KOBİ'ler ile teknoloji tedarikçileri arasında güveni ve iletişimi tesis etmeyi hedefledik. Bu platformun altında dijitalleşmenin iki tarafını buluşturuyoruz."
EN ÇOK OKUNANLAR