USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

KAPAK

02 Mayıs 2023 10:17

56 MİLYAR DOLAR GELİR HEDEFİNE DOĞRU…

Mayıs ayı itibariyle gözler turizm sektörünün üzerinde; çünkü sektör, ekonomileri yönlendirmede, istihdam yaratmada ve toplumları zenginleştirmede güçlü bir aktör.

Pandeminin ardından özellikle 2022 yılının büyük bir bölümünde talep ve performans ölçümleri istikrarlı bir şekilde arttı. Yıl sonunda 51.4 milyon turist ve 46.3 milyar dolar gelire ulaşan ve bir rekora daha imza atarak en çok turist ağırlayan üçüncü ülke olmayı başaran Türkiye için 2023 hedefi, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelire ulaşmak.

Yeni hedefler için çeşitliliği artırmak ve sürdürülebilir turizme yönelmek en önemli önceliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Turizmi 81 ilde 12 aya yayacağız" diyor. 2023'te 20 yeni ürünü marka tanıtımına alacaklarını söyleyen Ersoy, bakanlık olarak Türkiye'nin rekabet gücünü artırmak içi Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi, Dünya Ekonomik Forumu UNWTO gibi uluslararası paydaşlarla yapılan iş birliklerine dikkat çekiyor.

Uluslararası turizm hareketlerindeki değişimleri, sektördeki son eğilimleri, rekabet avantajını ve teknolojiyi iyi bir şekilde kullanma ve yorumlama becerisine sahip olan Türkiye için dünya sahnesindeki markasını geliştirmek, seyahat endüstrisindeki payını artırmak en büyük hedef. Ziyaretçilerin değişen ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, yüksek gelirli turistlerin payını artırmak, kalış süresini uzatmak ve turist başına ek harcama elde etmek ise bu hedeflere ulaşmanın kilit noktaları...

İşte bu doğrultuda kamunun ve özel sektörün atması gereken adımları, ülke olarak güçlü noktalarımızı ve gelişmesi gereken alanları uzman isimlerle birlikte tartıştık ve bir yol haritası hazırladık.

Güzel bir yaz dönemi geçirmeniz dileğiyle, keyifli okumalar