USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

KAPAK

06 Mart 2023 10:42

BİRLİKTE İYİLEŞECEĞİZ…

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerle; şehirler, yuvalar, işler yıkıldı. Pek çok hayat ne yazık ki söndü ve yarım kaldı. Yalnız Türkiye'yi değil, tüm dünyayı derinden etkileyen 'asrın felaketi' nedeniyle yüreklerimiz 6 Şubat'tan bu yana bölgede atıyor. Dileğimiz ve çabamız bundan sonraki süreçte yaraların hızla sarılması...

Devlet kurumlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin yanı sıra iş dünyasının da bu yıkımdan sonraki yapılanmadaki rolü büyük olacak. Türkiye tarihinin en yıkıcı depreminin ardından TOKİ deprem konutları projelerini hazırladı, iş dünyası farklı çatı kuruluşlarla farklı projelerle konut seferberliğini başlattı bile... Birçok sektör de üretimini ilk günden bu yana deprem bölgesinin ihtiyaçlarına göre şekillendirdi. Bölgeye uygun ürün sevkiyatına öncelik veren iş dünyası, bütün üretim hatlarını afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıyor. Sanayicilerimiz ihracat ürünlerini bile bölgeye kaydırdı. Halı, triko ve konfeksiyon sektörleri afetzedeler için battaniye ve kışlık giysi üretimine geçerken; otomotiv ve yan sanayi firmaları seri şekilde demir kesme makası ambalaj üreticileri ise yardımların iletilebileceği kolilerin üretimine yöneldi. Konteyner ve prefabrik üreticileri 24 saat çalışarak yoğun mesai yapan sektörlerin başında geldi ve geliyor. Bölgeye TIR'lar dolusu giyecek ve acil ihtiyaç malzemesi yardımı yapılırken en büyük ihtiyaçlardan biri olan yaşam konteynerları, seyyar tuvalet ve su depolarının gönderimi için özel şirketler, STK'lar ve hayırseverler ilk günden beri canla başla çalışıyor.

Yüksek talepler ve ihtiyaçlar karşısında üreticiler ihracatlarını durdururken bazı şirketler vardiyalarını ikiye üçe katladı. Bazıları hafta sonu izinlerini iptal etti, bölge için üretim bantlarını ve stratejilerini değiştirdi. Biz de bu sayımızda çevik yönetim anlayışıyla ve duyarlılıkla üretimini dönüştüren ve değiştiren şirketlerimizin, kurumlarımızın, üniversitelerimizin, teknoparklarımızın örnek üretimlerini ve iş yapı şekillerini sizlere aktarmak istedik.

Bir de nasıl iyileşeceğimizi anlatan bir rehber hazırladık.

Bir daha bu acıların yaşanmaması dileğiyle.

Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.