USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

05 Haziran 2017 12:01

Vakıf Emeklilik, 470 bin katılımcıya ulaştı

Vakıf Emeklilik, 470 bin katılımcıya ulaştı

5 MİLYAR TL’Yİ AŞTI: Vakıf Emeklilik, fon büyüklüğünde ulaştığı yüksek büyüme rakamıyla bireysel emeklilik sektöründeki pazar payını büyütmeye devam ediyor. 7 Nisan tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre Vakıf Emeklilik, devlet katkısı dahil fon büyüklüğünde 5 milyar TL’yi aştı, 470 bin katılımcı sayısına ulaştı. Şirketin ulaştığı başarıyı değerlendiren Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, emin adımlarla büyüdüklerini belirterek, “2017 yılında, Otomatik BES’ten aldığımız güç ile birlikte, katılımcı sayımızı artırmak ve katkı payındaki artışımızı sürdürmek istiyoruz” diyor.

 

670 KAMU KURUMUNU SİSTEME SOKTULAR: Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki fon büyüklüğü ise yılbaşından 7 Nisan 2017 tarihine kadar devlet katkısı ile birlikte 65 milyar TL’yi aştı. Aynı dönem itibariyle katılımcı sayısı da 6 milyon 750 bini geçti.


Nisan ayında kamu personelinin de Otomatik BES’e dahil edilmesi ile ilgili de görüşlerini bildiren Özgür Obalı, “1 Nisan itibari ile birlikte Otomatik BES’e dahil olan birçok şirketle birlikte özellikle kamu kurumlarında farkımızı ortaya koyduk. 670 kamu kurumu ile 366 binden fazla kamu çalışanını, kamu kurumlarına özel tasarladığımız OKS şubemiz ile entegre hale getirerek sorunsuz bir şekilde sisteme dahil ettik” şeklinde konuşuyor.


621 BİNDEN FAZLA ÇALIŞAN BES’LENDİ: 1 Nisan itibari ile kamu kurumları ve 250-999 arası çalışana sahip şirketlerin, Otomatik BES’e dahil olması ile birlikte sektörün öncü şirketi Vakıf Emeklilik, toplam binin üzerinde firma ile sözleşme imzalayarak 621 binden fazla çalışanı sisteme dahil etti.

 

EN ÇOK OKUNANLAR