USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

08 Mart 2021 12:12

Nurten Öztürk: %10 olan kadın girişimci oranını artırmaya çalışıyoruz

81 ilde, 7 bin kadın girişimci üyesi ile çalışmalar yapan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, yeni dönemde Networking Çalışma Grubu, Finansa Erişim Çalışma Grubu ve Eğitim Çalışma Grubu olarak üç çalışma grubu oluşturdu

Nurten Öztürk: %10 olan kadın girişimci oranını artırmaya çalışıyoruz

Kadın girişimcilerin finansa ulaşmasında en büyük engel, üzerine kayıtlı mal bulunmaması... Bu problemin aşılması ve fonlardan daha kolay yararlanabilmeleri için bakanlıklar ile lobi çalışmaları yaptıklarını belirten TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, sözlerine şöyle devam ediyor: "Yaptığımız birçok proje ile kadın girişimciliğinin önünü açmaya ve yüzde 10 olan kadın girişimci oranını artırmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin başarılı kadın girişimcilerini üniversiteli gençler ve yerel girişimcilerle bir araya getirmek amacıyla, Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Buluşmaları'nı gerçekleştiriyoruz. Rol model kadın girişimcilerin üniversite öğrencileri ile buluştuğu programda bugüne kadar 7 bölgede, 6 binden fazla kişiye ulaştık."

BİN 500 KADIN GİRİŞİMCİYE DİJİTAL EĞİTİM VERİLECEK

Türkiye'de ilk olarak 2018 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Facebook iş birliğiyle hayata geçirilen #SheMeansBusiness programının ikinci dönemi, 1 Ekim 2020 tarihiyle başladı. Covid-19 sonrası dönemde kadın girişimcilere ve işletme sahiplerine destek olmayı hedefleyen program kapsamında 2021 yılının haziran ayına kadar Türkiye genelinde bin 500 kadın girişimciye dijital eğitimler verilecek.

"81 İLDE YER ALAN KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN

HER BİRİ ÇOK ÖNEMLİ ROL MODELLER"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında imzalanan MOI gereğince, iş birliği yapılarak, 'TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları için Strateji ve Yol Haritası Geliştirme Projesi' çerçevesinde, Antalya, Kocaeli ve Erzurum illerinin TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları ile stratejik analiz ve planlama çalışmaları tamamlandı. EBRD ile 2021 yılı için ülkenin genelini kapsayacak stratejiyi planladıklarını belirten Nurten Öztürk, şu yorumda bulunuyor: "TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olduğum ilk günden beri hijyen ve kadın istihdamının artması birinci gündem maddemiz oldu. AB fonları, 2021-2027 yılları için dijital ve çevreye duyarlı projelere destek vereceğini açıkladıktan sonra ne kadar doğru yolda olduğumuzu anladık. Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek kamu kurum ve kuruluşlarının temel görev ve sorumlulukları arasında olması gerekçesiyle 'İşimiz Temiz' projesini hayata geçirdik. İlk etapta Antalya, İzmir ve Muğla'yı pilot il olarak seçtik, daha sonra hedefimiz tüm ülkeye yaymak. Anadolu'da özellikle kırsalda kooperatifleşme büyük önem taşıyor. Ticaret Bakanımızın yeni açıkladığı destekler ile kadın kooperatif sayısında büyük bir artış olacağını düşünüyoruz. Tabii ki en büyük sıkıntı, üretilen ürünlerin pazarlanamaması... Sıfır komisyon ile ürünlerin e-ticaret sitelerinde yer almasını sağlayacağız. 81 ilde yer alan kadın girişimcilerimizin her biri çok önemli rbirerol model. Sanayide daha fazla kadın olması, kadın istihdam eden şirketlerin ödüllendirilmesi, lise ve üniversite öğrencilerine girişimciliğin özendirilmesi ve eğitimler ile önümüzdeki dönemde hem kadın girişimci hem de istihdamda yer alan kadın sayısında büyük bir artış olacak."

EN ÇOK OKUNANLAR