USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

31 Ekim 2022 17:06
AA

Kadın girişimci, devlet desteğiyle sahip olduğu sürüyü büyütmeyi hedefliyor

Eskişehir'de yaşayan kadın girişimci, kırsal bölgede devlet desteğiyle kurduğu işletmede küçükbaş hayvanlarını yetiştiriyor.

Kadın girişimci, devlet desteğiyle sahip olduğu sürüyü büyütmeyi hedefliyor

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık ön lisans programını bitiren 29 yaşındaki Sueda Bektaş, kentteki bir giyim mağazasında 3 yıl süren müdür yardımcılığı görevini oğlunun doğumu nedeniyle bıraktı.

Eğitimini aldığı mesleği yapabilmek için sürü sahibi olma hayali kuran genç kadın, çocuğu 4 yaşına gelince bir yakınının da tavsiyesiyle iş fikri oluşturup Tarım ve Orman Bakanlığının "Uzman Eller Projesi"ne başvurdu.

Hazırladığı ıslah başvurusu kabul edilen Bektaş, temmuz ayında 100 bin lira hibe desteğiyle 29 Karacabey merinosu ve "İle De France" ırkı 2 koç satın aldı.

Odunpazarı ilçesine bağlı kırsal Yenisofça Mahallesi'nde kendilerine ait 42 dönümlük arazide kapalı alanda işletme kuran kadın girişimci, eşinin desteğiyle hayvanlarına bakıyor.

İşletmenin bulunduğu alandaki evlerinde eşi ve oğluyla yaşayan genç kadının sürüsündeki hayvan sayısı, yeni doğan kuzuyla 32'ye yükseldi.

Sueda Bektaş, AA muhabirine, mevcut iki ırkı melezleyerek 5 yıllık süreç sonunda tamamı "İle De France" ırkı sürü oluşturmayı hedeflediğini, damızlık özelliği taşıyan koyunların satışını yapacağını söyledi.

Köy hayatı ve küçükbaş hayvancılığın zor olmasına rağmen hayatından memnun olduğunu belirten Bektaş, "Zorlukları var ama bu benim kendi seçimim. Bazen gelen insanlar, 'Seni burada zorla mı tutuyorlar? Senin gibi bir kız nasıl burada olabilir?' diyorlar. Burada durmak benim için çok keyifli bir şey. Herkese de önerdiğim bir doğallık, özgürlük." dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR