USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 20:04

Gamze Cizreli: Türkiye’nin ilham veren kadınlarına

Bir kadın girişimciyim ve BigChefs markasının kurucusuyum. Yıllar önce heyecanla, aşkla başladığım girişimcilik hikayeme, her gün artan bir tutkuyla devam ediyorum. Hayat felsefem “Hayal kur, aşkla yapacağın işi bul ve peşinden git!” Hayallerime doğru yürürken, etrafımı da aydınlatarak hikayemi anlamlı kılmaya çalışıyorum. Hayatımdaki kırılma noktalarında, yolumu kaybettiğim zamanlar oldu. Ama inanıyorum ki kaybolmadan ne yeni bir yol, ne yeni bir yar, ne de yeni bir yer bulabilir insan. Önemli

Gamze Cizreli: Türkiye’nin ilham veren kadınlarına

Tabii ki bu serüvende ilham aldıklarım da var. Her daim artan umudumla, çevremde beni etkileyen aktivist sivil toplumcu Bangladeşli Prof. Dr. Muhammed Yunus, bunlardan biri. 2006’da Nobel Barış Ödülü’nü alan Muhammed Yunus, mikro kredi kavramını da ortaya atmış ve dünyada hızla yayılan bir sistemin öncüsü olmuştu. Onun sağladığı kredilerle; Anadolu’da, kırsalda iş kuran çok kadın tanıyorum. Ben de zaten bu hikayelere şahit olarak ve onlardan ilham alarak, ‘Toprağın Kadınlarından Sofralara’ projesini hayata geçirdim. Bu projeyle BigChefs’in bir kısım ürün tedarikini kırsaldaki kadın üreticilerden, kendi toprağımızdan sağlıyoruz. 11 kadın üretici ile başladığımız bu projeye, şu anda 24 kadın üretici ile devam ediyoruz. Sayıyı artırarak yüzlere ulaşması sağlamak en büyük hedefim.

BigChefs ile ilgili hayallerime gelince… En büyük hayalim dünyanın gastronomi merkezlerinde özellikle Londra ve New York’ta markamızı görmek. Bugün BigChefs 5 ülkede ve 60 noktada. Frankfurt projesi ile Brexit’ten sonra Avrupa’nın finans merkezi olma yolunda hızla ilerleyen bir şehre, BigChefs’in ilk Avrupa şubesini açacağız. Her şey bir hayalle başlıyor; aşkla emek vererek gerçek oluyor. BigChefs için hayallerim çok büyük. Bazen işte kazandığım yeni bir zaferle, bazen ruhumu besleyen bir seyahatle, bazen de zihnimde yeni pencereler açan bir öğreti ile kendimi zenginleştiriyorum. Yaşama şükürle bağlı kalmak, madde ve mana arasındaki dengeyi korumak gayretindeyim. Profesyonel hayatın içerisinde olan herkese de ilk önce bunu tavsiye ediyorum. İş hayatına yönelik tavsiyelerim ise şunlar: 

-Her alanda başarılı olamayacağını kabul et ve asla pes etme.
-Dünya ilk adımı atmaktan korkan yalnız insanlarla dolu. Her zaman ilk adımı atan sen ol!
-Ortaklık yalnızlığını azaltır, birlikten kuvvet doğar. Ama her iki taraf için mutlaka kuralları ve sınırları en baştan belirle.
-Karşılaştığın insanlara tutkularının ne olduğunu sor, hayallerini onlarla paylaş. Hayat tanıştığın insanlar ve onlarla birlikte neler yarattığından ibarettir.

Sevgilerimle,

BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı, Kurucu Ortak

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR