USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

07 Mart 2022 16:37

Ticari kart deneyiminde yeni bir devir başlıyor!

Axess'ten Türkiye'nin ilk cebe inen ticari kredi kartı

Ticari kart deneyiminde yeni bir devir başlıyor!

Türkiye'de ilk defa, bireysel müşterilerden sonra Akbanklı KOBİ'ler de başvurdukları Axess ve Wings ticari kartlarının adreslerine ulaşmasını beklemiyor. Kartlarını internet harcamalarında ve mobil ödemelerde anında kullanmaya başlıyor. Üstelik kart numarası gibi bilgilere fiziksel kartın üzerinde değil sadece mobil uygulamada yer veriliyor.

Akbanklı KOBİ'ler artık Akbank Mobil'den, Akbank Müşteri İletişim Merkezi'nden veya şubelerden başvurdukları kredi kartlarının dijital versiyonlarına ıslak imza gerekmeksizin mobil uygulamalarından anında erişiyor. Ödeme sistemlerinde yeni bir devir başlatan bu özellik ile Axess ve Wings ticari kart sahibi olan KOBİ'ler kartlarını anında kullanmaya, kaybolmayan chip-para kazanmaya, Mil Puan biriktirmeye, yüz binlerce anlaşmalı üye işyerinde taksit ve ayrıcalıklardan faydalanmaya hemen başlıyor.

Akbank Ödeme Sistemleri Bölüm Başkanı Şebnem Dağ Güven

Akbank bireysel kredi kartlarından sonra, ticari kredi kartları ile sunulan dijital deneyimin de özellikle KOBİ'lerin dijital ödeme faaliyetlerinde fark yaratacağının altını çizen Akbank Ödeme Sistemleri Bölüm Başkanı Şebnem Dağ Güven, yepyeni bir görsel tasarım ile müşterilere sunulan Axess ticari kart ile ilgili şunları söyledi: "Sektörümüzü ileri taşımak için Akbank ödeme sistemlerinde bütünsel bir dijital dönüşüm stratejisi hayata geçiriyoruz. Değişen müşteri alışkanlıkları ve dinamikler bizlere yaptığımız dijital yatırımların doğruluğunu gösteriyor. Dijitalleşmenin hızla yaygınlaştığı ve müşterilerimizin dijital çözümlere eğiliminin daha da arttığı bu dönemde, dijital ödemeler tecrübemizi arkamıza alarak Türkiye'de ticari kartlar için bir ilk olacak yepyeni bir ürünün müjdesini sizlerle paylaşmak isterim. Akbank ticari kredi kartlarında da artık, kartların anında cebe indiği, benzersiz bir dijital dönem başlıyor.

Türkiye'de ticari kredi kartlarında da Digital First programını Mastercard ile hayata geçiren ilk banka olarak, bu yeniliğin arkasına da her zaman olduğu gibi müşteri deneyimi odağımızı ve tasarım gücümüzü koyduk. Artık KOBİ müşterilerimiz başvuruları onaylanır onaylanmaz kart bilgilerini Akbank Mobil ve Axess Mobil üzerinden hemen görüntüleyebiliyor ve kartlarını anında kullanabiliyorlar. Müşterilerimiz aynı zamanda internet alışverişlerinde kullanacakları kartlarının limitlerini de kolayca mobil uygulamaları üzerinden değiştirebiliyorlar. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Axess'te başlayan marka dönüşüm yolculuğumuzu, Axess ticari kartlara da yansıttık. Yeni kart tasarımımız ile müşterilerimizde, daha sade ve yenilikçi bir deneyim yaratmayı hedefledik. Yeni Axess ticari kart tasarımımız ile Türkiye'nin üzerinde kart numarası bulunmayan ilk ticari kredi kartını müşterilerimize sunuyor olmak da bizleri ayrıca heyecanlandırıyor. Temassız ödeme konusunda zaten pazarın çok önünde bir kullanım alışkanlığına sahip müşterilerimizin sunduğumuz bu dijital deneyim ile birlikte önümüzdeki dönemde ödemeleri için ceplerinden kartlarından çok telefonlarını çıkaracaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Lansmana özel bir de kampanyamız bulunuyor. 31 Mart'a kadar ilk kez cebe inen Axess veya Wings ticari kredi kartlarımıza başvuran, daha önce bankamızda ticari kredi kartı olmayan KOBİ'lerimiz, 1 Mart - 30 Nisan arasında yapacakları 10.000 TL'ye kadar olan tüm alışverişlerini ücretsiz ve faizsiz olarak 2 ay sonra ödüyor. Üstelik ilk kez Axess ticari kart sahibi olacaklar, lansman kampanyamıza ek olarak ticari kredi kartları ile yapacakları alışverişlerinden 500 TL'ye varan kaybolmayan chip-para kazanabiliyorlar."

Konuyla ilgili açıklama yapan Mastercard Türkiye Müşteri İlişkileri Yönetimi Başkan Yardımcısı Hüsnü Avşar Gürdal: "Mastercard olarak hızla dijitalleşen dünyada, KOBİ'lerin ihtiyaçlarına cevap verecek yenilikçi, hızlı ve güvenli çözümler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Ödeme teknolojilerinde yeni bir standart olacağına inandığımız Digital First programını, Akbank ile birlikte, bireysel kartlardan sonra şimdi de ticari kullanıcılar için Türkiye'de ilk kez hayata almış bulunuyoruz. KOBİ'lerin ihtiyaç duyabileceği en hızlı ve güvenli çözümleri sağlama misyonumuza da hizmet eden bu uygulama ile KOBİ'lerin dijital ödemelerinde hem son teknolojiden kolaylıkla faydalanmalarını hem de tüm işlemlerini rahatlıkla yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye'nin ticari ekosistemdeki dijitalleşme hızı diğer pazarlara da örnek oluyor. Bu dönemde, yenilikçi teknolojileri iş ortaklarımızla birlikte hayata geçirip tüm KOBİ'lerin hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR