USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

17 Mayıs 2023 15:45

Sodexo, gençlerin iş dünyasına katılımı konusunda yenilikçi adımlar atıyor

Türkiye'de 30 yıllık tecrübesi ile ‘çalışan deneyimini' odağına alan Sodexo, toplumun yaşam kalitesini ve refah seviyesini yükseltecek projeler ortaya koyarak gençleri destekliyor.

Sodexo, gençlerin iş dünyasına katılımı konusunda yenilikçi adımlar atıyor

Hizmet sektörünün önde gelen firmalarından Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme, gençlerin ihtiyaçlarını ve farklı bakış açılarını kabul eden bir yaklaşımla işgücüne dahil olmaları ve kariyerlerinde desteklenmeleri amacıyla önemli faaliyetler yürütüyor. Bununla birlikte cinsiyet dengesini de sağlayarak, daha sürdürülebilir ve başarılı yarınlar yaratılacağına inanan şirket, özellikle STEM rollerinde cinsiyet dengesini sağlamak amacıyla genç kadınların yeteneklerini geliştirmeleri ve onlara ilham vermeleri için kadın rol modellerle buluşturmaya önem veriyor.

Sodexo Avantaj İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Feride Düzduran Gündüz, 'Milyon Kadına Mentor', 'İlk Fırsat' gibi mentorluk ve gelişim programlarında gönüllü olarak yer alarak deneyimli çalışanları ve yöneticileri gençlerle buluşturduklarını ve gelişimlerine katkı sağladıklarını belirterek, "YenidenBiz, UpSchool, Esas Sosyal, Wtech birlikte çalıştığımız STK'lara ve uzman kurumlara önemli örneklerden" dedi.

GELİŞİM PROGRAMLARIYLA GENÇLERE YENİ FIRSATLAR

Gençlerin özellikle üniversite döneminde staj fırsatları sayesinde iş hayatlarına daha sağlam bir başlangıç yaptıklarına dikkat çeken Feride Düzduran Gündüz, Sodexo'nun programları hakkında bilgi verdi: "Topluma katkı sağlama misyonuyla hareket ederek, dışarıdan katılıma açık olarak yeni mezun veya azami üç yıllık iş tecrübesi olan genç arkadaşlarımızın meslek edinmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için Tele-Satış ve IT Development olarak iki alanda gelişim programları hayata geçiriyoruz. Program sonucunda başarılı gençlere sertifikalarını veriyor ve Sodexo'da çalışma fırsatı sunuyoruz. Staj programımız Next Generation'a katılan üniversite öğrencileri ise uzun dönem Sodexo'da çalışma imkânı buluyor."

ÇALIŞAN DENEYİMİNİ DÖNÜŞTÜREN YENİLİKÇİ ATILIMLAR

Teknolojiye ve yeniliklere ilgisi yüksek olan Z kuşağının, önceki kuşaklardan farklı bir iş yaşamı beklentisi olduğuna vurgu yapan Düzduran Gündüz, gençlerin iş-yaşam dengesi, esnek çalışma saatleri ve işyerinde çeşitlilik gibi konulara daha fazla önem verdiklerini ifade etti. Düzduran Gündüz, "İş dünyasındaki bu beklentileri karşılamak için çalışan deneyimini dönüştürme konusunda yenilikçi atılımlarda bulunuyoruz. Bu içgörüler ile hayata geçirdiğimiz FlexoGift platformumuz da bu değişen beklentilere cevap veren önemli bir açılım oldu.

FlexoGift, uçtan uca dijital ve seçme özgürlüğünü merkeze alan yeni nesil bir ödüllendirme platformu. Çalışanlara bakiyelerini gıdadan giyime, elektronikten ayakkabıya, birçok farklı kategoride seçkin markalarda harcama imkânı sunuyor" dedi.

SODEXO'DAN DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE DESTEK

Toplumda iz bırakacak projeler ortaya koymanın en önemli hedefleri olduğuna dikkat çeken Gündüz, bu hedefin özellikle yaşanılan deprem felaketiyle daha da önemli hale geldiğini belirterek ekledi: "Teknolojik yetkinliklerimizi ve altyapımızı depremden etkilenen halkımıza fayda sağlamak için kullanma kararı aldık. İhtiyaç Haritası ile el ele vererek, depremden etkilenen üniversite öğrencilerinin gıda ve yemek ihtiyacına destek olmak için mobil yemek kartlarımızdan öğrencilerimizin de faydalanmasını sağlayacak bir proje hayata geçirdik. İhtiyaç Haritası üzerinden Yanında Platformu'na başvuran, ailesi ya da kendisi deprem bölgesindeki 11 ilde ikamet eden üniversite öğrencilerinin, üç ay boyunca toplam 3.900 TL tutarında yemek kartı bakiyesinden faydalanmalarını sağlayacağız."

EN ÇOK OKUNANLAR