USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

29 Aralık 2022 09:28

Platin Global 100 Ödülleri sahiplerini buldu

'Türkiye'nin En Dinamik Aylık Ekonomi ve İş Dünyası Dergisi' mottosuyla yayın hayatına 24 yıldır devam eden Platin Dergisi'nin, bu yıl 'İnovasyon' temasıyla düzenlediği Platin Global 100 Ödülleri sahiplerini buldu.

Platin Global 100 Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye'nin En Dinamik Aylık Ekonomi ve İş Dünyası Dergisi' mottosuyla yayın hayatına 24 yıldır devam eden Platin Dergisi'nin, bu yıl 'İnovasyon' temasıyla düzenlediği Platin Global 100 Ödülleri sahiplerini buldu.

Platin Global 100 Ödülleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Sayın Ahmet Burak Dağlıoğlu'nun katılımıyla 24 TV ekranlarında canlı yayınlandı.

Teması "İnovasyon" olarak belirlenen ödül töreni kapsamında inovasyonda başarılı 10 şirkete ödülleri takdim edildi.

Platin Global 100 Ödülleri töreni öncesi katılımcılar duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Türkiye'nin inovasyon alanındaki gelişimine dikkat çeken Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, " Türkiye çok büyük bir hamle yaptı inovasyon alanında. Rakamlar da raporlar da zaten bunu gösteriyor. Türkiye'nin en önemli yatırımı bence önümüzdeki dönemde girişimler, bu girişimleri gerçekleştirecek olan insan ve buna yapacakları destek, fon ve kaynak sağlama." dedi.

Platin Dergisi Köşe Yazarı Serhat Özeren ise, "İnovasyon artık dünyada her alanda olmazsa olmaz bir konu. Yaptığınız işi inovasyonla daha önemli ve daha değerli hale getirebiliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"ÇOK ÖZEL BİR GECE"

Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman, "Kalkınmada AR-GE ve inovasyonun önemi tartışılmaz bir yere sahip. Bu yatırımlar hem ihracatı artırıyor hem de dış ticaret açığını azaltarak ekonomileri güçlendiriyor." şeklinde konuştu.

Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman da Platin'in 24 yıllık bir ekonomi dergisi olduğunu belirterek, 5 yıldır Ipsos ile Platin Global 100 Endeksi'ni hazırladıklarını söyledi,.

Yalıman, "Tematik olarak her yıl ödüller veriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 'eğitim, 'dijitalleşme' ve 'endüstri 4.0' temalarıyla verdiğimiz ödüllerimiz bu yıl 'inovasyon' temasıyla sahiplerini bulacak. Çok heyecanlıyız." diye konuştu.

Platin Global 100 Endeksi'ne değinen Yalıman, "Türkiye'yi global arenada ihracatla fark yaratarak şirketlerimizin yer aldığı endeks. Yaklaşık 6 ay sürüyor bu şirketlerin belirlenmesi. Sonra birebir sorularla şirketlerden aldığımız yatırım bilgileri ve yatırım içerikleriyle yayın kurulumuz bu listeyi ve ödül alacak şirketleri belirliyor. Çok özel bir gece. 10 sektörde 10 şirket bu gece ödül alacak." ifadelerini kullandı.

Yalıman, ödül töreninin bundan sonra da devam edeceğini kaydederek, "Türkiye'nin fark yarattığı alanlarda ve farklı temalarla ödül törenimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Amacımız bu töreni gelenekselleştirmek. 5 yıl az bir zaman değil, bundan sonra da devam edeceğiz. açıklamasında bulundu.

(Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman,)

PLATİN GLOBAL 100 ÖDÜLLERİ'NE LAYIK GÖRÜLEN ŞİRKETLER

Platin Dergisi tarafından bağımsız pazar araştırma şirketi Ipsos iş birliğiyle belirlenen ve ülke ekonomisine katkı sunan şirketleri bir araya getiren "Platin Global 100 Endeksi" kapsamında 10 başarılı şirket ödüllendirildi.

Gecede 10 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu.

Sektörlerinde inovasyon liderleri olduğu belirtilen şirketler arasında 'Otomotiv' kategorisinde AYD Otomotiv, 'Gıda'da Ulusoy Un, 'Hazır Giyim'de Mavi Giyim, 'İlaç' sektöründe Deva Holding ödül aldı.

'Türksat' Bilgi ve İletişim kategorisinde; 'Eti Bakır' Metal'de; 'Güriş İnşaat' İnşaat sektöründe; 'Şık Makas Giyim' Tekstil'de; 'Sasa Polyester', Kimya ve Plastik kategorisinde ödüle layık görüldü.

'Mobilya' kategorisinin inovasyon ödülü ise İstikbal Mobilya'nın oldu.

İstikbal Mobilya Genel Müdürü Mehmet Ali Yörük'e ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu takdim etti.

EN ÇOK OKUNANLAR