USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

01 Şubat 2023 16:52

Ekonominin Oscarları sahiplerini buldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen 48. Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende; ihracat, sektör liderleri, gelir vergisi ve kurumlar vergisi kategorilerinde 39 ödül sahiplerini buldu.

Ekonominin Oscarları sahiplerini buldu

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği 48. Ekonomiye Değer Katanlar Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, BTSO yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleri ile iş dünyası temsilcileri törene katıldı.

"TÜRK SANAYİSİNİN LOKOMOTİF KENTİ BURSA"

Türkiye'nin otomobili TOGG'un üretim tesisini Bursa'nın ve Türkiye'nin hizmetine sunduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk sanayisinin lokomotif şehri Bursa'nın marka değerini artıracak, ekonomik potansiyelini harekete geçirecek her türlü projeyi destekledik. Rabbim sağlık ve ömür, milletimiz de yetki verdikçe Bursa'ya ve Bursalı kardeşlerimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz" dedi. Resmi açılışlarını yaptıkları, güncel rakamla toplam 12 milyar lira kamu ile 30 milyar lira özel sektör yatırımlarının şehre hayırlı olmasını diledi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da konuşmasında, göreve geldikleri 2013 yılından bu yana 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' vizyonuyla kentin ve ülkenin daha güçlü yarınlara ulaşması için tek vücut olarak başarı hikâyeleri yazdıklarını söyledi.

4 KATEGORİDE 39 ÖDÜL VERİLDİ

Törende İhracat kategorisinde Oyak Renault, Gelir Vergisinde Şükrü Karagül, Kurumlar Vergisi kategorisi ve Sektör Lideri olarak Özdilek Alışveriş Merkezleri ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı. Gecede ihracat kategorisinde ödül alan firmalar Oyak Renault, Tofaş, Bosch, Aunde Teknik, Borçelik, Döktaş Dökümcülük, Karsan, Sönmez Çimento ve Durmazlar Makine; Kurumlar ve Gelir Vergisinde ödül alanlar Bursagaz, Contitech Lastik, Göliplik Şeremet, Polyteks, Pro Yem, Rollmech Automotive, Rudolf Duraner, Atila Efe, Hikmet Oral, Mehmet Celal Gökçen, Sabahattin Gazioğlu ve Şükrü Karagül oldu.

Sektör Liderleri kategorisinde ise Beyçelik Gestamp, Burkay Kimya, Bursa Çimento, Burulaş, Çilek Mobilya, Ekonomik Yetkili Müessese, Eskapet Ambalaj, Gemport Gemlik, Karataş Sac, Korteks Mensucat, Nurel Medikal, Serra Sünger, Sultan Yetkili Müessese, Sütaş, Türk Prysmian, Özdilek Alışveriş Merkezleri, Yazaki Systems ve Yeşim Satış Mağazaları ödüle layık görüldü.

EN ÇOK OKUNANLAR