USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

01 Nisan 2022 15:36

E-Ticaretin Kalbi Antalya'da Attı: 3 Günde 25 Bin Görüşme

Dünyada 150 milyar dolarlık e-ticaret ekosistemini yöneten aktörlerin bir araya geldiği World Ecom Etkinliği 29-30-31 Mart'ta Antalya'da düzenlendi. Katılımcı firmalar arasında 3 günde 25 bin B2B görüşme gerçekleştirildi.

E-Ticaretin Kalbi Antalya'da Attı: 3 Günde 25 Bin Görüşme

Uluslararası E-İhracat Platformu WORLDEF tarafından hayata geçirilen, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen etkinlik 35 ülkeden yaklaşık bin şirketi ve 1500 kişiyi bir araya getirdi. Antalya Pine Beach Belek Otel'de düzenlenen World Ecom Etkinliği'nde yoğun görüşme trafiği yaşandı.

B2B görüşmelerinde yeni işbirlikleri

E-ticaret şirketlerinin yanı sıra; kargo, teknoloji ve dijital pazarlama şirketlerinin de aralarında bulunduğu servis sağlayıcıların da katıldığı etkinlikte firma temsilcileri B2B görüşmeler yaptı. Dünya çapında bilinen e-ticaret devleri ile Türk şirketleri yüz yüze karşılıklı oturup yeni ortaklık fırsatlarını görüştü. Uluslarası e-ticaret buluşmasına yoğun ilgi vardı. Yaptıkları ikili görüşmelerde iş ilişkilerini geliştirip yeni anlaşmalar için adım atan firmalar, 25 bini aşkın görüşme gerçekleşti. Son derece verimli geçen B2B görüşmelerinde çok sayıda yeni işbirliğinin yolu açıldı. Uluslarası e-ticaret markalarının yaptığı görüşmelerden 1,5 milyar dolar değerinde ticaret hacmi oluşması bekleniyor.

İlk global toplantı Ekim'de Londra'da

WORLDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Nart World E-Commerce Forum etkinliklerini global platforma taşıyacaklarını söyledi. İlk global toplantının 25-26 Ekim'de Londra'da yapılacağını açıklayan Nart, World E-Commerce Forum-Londra Global Meeting'ine yaklaşık 300 firma ve bin kişinin katılımını beklediklerini belirtti. Nart "Türkiye'deki e-ticaret ekosisteminin izdüşümünü Londra'ya götürmüş olacağız, e-ticaretin yapılabilmesi için gerekli olan tüm paydaşlar toplantıda hazır bulunacak, e-ticaret firmaları ile servis sağlayıcılar İngiltere merkezli firmalarla buluşacak. Kümelenme modeliyle Türk firmalarını Birleşik Krallık'a götürmeyi hedefliyoruz. Bunun için Ticaret Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı ile birlikte hareket edeceğiz. Birleşik Krallık e-ticaret pazarı 700 milyar sterlin değerinde büyük bir pazar, Türk e-ticaret firmalarının bu pazardan aldığı payı artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Okan Bayülgen ile "Metaverse Talk Show"

Katılımcılarına tatil ve eğlence fırsatı da sunan World Ecom Etkinliği'nin ikinci gecesinde Okan Bayülgen rüzgârı esti. Ünlü şovmen, gala gecesinde "Metaverse Talk Show" konulu panelin moderatörlüğünü gerçekleştirdi. Talk showda, WORLDEF Başkanı Ömer Nart, Sefamerve Kurucusu Mehmet Metin Okur, Next Akademi Başkanı Levent Erden, IdeaSoft Kurucusu ve CEO'su Seyhun R. Özkara, Onedio.com Kurucusu ve CEO'su Kaan Kayabalı, Metafluence Kurucusu ve CMO'su Emin Valiyev, Voila Kurucusu Burak Karabacak, Payneer CEO'su ve Hürriyet Teknoloji Yazarı Ergi Şener de yer aldı, e-ihracatta metaverse etkisi ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

2023'te Antalya'ya 5 bin e-ticaret firması bekleniyor

Türkiye İş Bankası ana iş ortağı; Mirakl, Channel Advisor, Cdek, UPS, Aras Kargo, Prapazar ve Shopiverse Diamond sponsorluğunda düzenlenen etkiliğin her yıl büyüyerek devam etmesi hedefleniyor. 2023 yılında da yine Antalya'da düzenlenecek olan etkinliğe 5 bin kişinin katılması bekleniyor. Bu etkinlik için şimdiden üç otel ile anlaşma sağlandı.

EN ÇOK OKUNANLAR