USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Hazır Giyim

13 Ekim 2022 17:10

Sarar, kadınların iş hayatında aktif rol almasına öncülük ediyor

Sarar, toplumsal cinsiyet eşitliğinden hareketle istihdamda yüzde 75, yönetim kurulunda ise yüzde 40 kadın temsili ile rakiplerini ve Avrupa verilerini geride bırakıyor.

Sarar, kadınların iş hayatında aktif rol almasına öncülük ediyor

Tekstil sektörünün öncü şirketlerinden Sarar, Eskişehir ve İstanbul'daki 5 tesisinde kendi markasıyla birlikte dünyaca ünlü tekstil ve giyim markalarına da fason üretim yapıyor. Yurt genelinde S'Store, Sarar, CCS, Interview, Sarar Kadın, Outlet ve Sarev olarak 140; yurt dışında ise 36 mağazasıyla, Sarar şıklığını tüketicilerle buluşturan şirket, bu şıklığı, Sarev ile 2005'ten beri ev tekstili alanına da taşıdı. Otomotiv, sigorta, bilişim, güneş enerjisi ve turizm gibi sektörlerde de yer alan Sarar Grup'un Yönetim Kurulu üyelerinden Ece Özalp ve Sara Sarar ile konuştuk.

> İstihdamda ve yönetimde temsilde kadın çalışanlarla ilgili stratejiniz ve güncel konumunuz nedir?

Sarar, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen politikalarıyla faaliyetlerini sürdürüyor. 'Tasarımdan üretime kadın eli, kadın emeği' diyerek yola çıkan Sarar, yüzde 75 kadın çalışan oranıyla kadın istihdamında Türkiye'nin öncü firmalarından. Kadın çalışanlarımız üretimden yönetime, faaliyet gösterdiğimiz her alanda büyük bir başarı ve özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Yönetim kurulunda yüzde 40 kadın temsil oranıyla eşitlikçi ve katılımcı bir yaklaşım benimseniyor. 'Kadın Dostu Şirketler' ödülüne layık görülen Sarar, kadın istihdamında sektöründe birinci, Anadolu'da ikinci şirket konumunda. İstihdamda yüzde 75, yönetim kurulunda ise yüzde 40 kadın temsiliyle rakiplerimiz arasında ve global ölçekte Avrupa'nın verilerinden önde olmanın mutluluğunu ve gururunu taşıyoruz.

(Ece Özalp ve Sara Sarar)

KADINLARIN GÜCÜ SEKTÖRÜN HER AŞAMASINDA

> Kendi kariyer deneyiminizden hareketle kadınların iş yaşamında ve sektörünüzde nasıl bir fark yarattığını düşünüyorsunuz?

Ece Özalp: Yıllarca kadınların duygusallığının, nahifliğinin ve ayrıntıcı bakış açısının iş yaşamını negatif etkilediği savunulup, zayıflık gibi gösterildi. IQ dışında EQ'nun da profesyonel başarıda önemli olduğu uzun süredir yapılan araştırmalarda görülüyor. Kadın gözünden duygusal yakalanan nüansların işin karşı tarafa aktarılması ve karşı tarafın işi sahiplenmesinde pozitif etki sağladığını düşünüyorum.

Sara Sarar: Sanılanın aksine kadınlar erkek çalışma arkadaşlarına ve yöneticilerine kendilerini ispatlama gayesinden çok belirledikleri hedefler için çalışıyor. Kendilerine verilen hakları zamanla çok iyi değerlendiren ve erkeklerden hiçbir farkı olmadığını gösteren kadınların gücü sektörümüzün her aşamasında belli oluyor. Ellerinden geçen kumaşı en ince şekilde işleyip o ince işçiliği işleyebilir kılmalarıyla markamızın en büyük dayanağı bizi biz yapan kadınlarımızdır.

BEYAZ YAKA KADIN ÇALIŞAN ORANINI ARTIRACAK

> 2022 hedeflerinizde nasıl bir noktadasınız?

5 kıtaya ihracat yapan, Avrupa ve Amerika'da mağazalaşan Sarar Grup olarak, Eskişehir'deki 4 fabrikamızda hazır giyim ve ev teksitili üretimlerimiz sürüyor. Enerji sektöründeki yatırımlarımıza hız vererek mevcut enerji santralini büyütme çalışmaları yapıyoruz. Dünyada önemli tekstil markalarıyla iş birliklerimizi düzenli olarak sürdürme hedefindeyiz. Dijitalleşme çalışmalarımıza da hız kesmeden sürüyor. 2022'de beyaz yaka kadın istihdam oranımızı artırmayı da planlıyoruz. Her kademede kadın istihdamını artırarak kadınların iş hayatında daha aktif rol almasına öncülük etmeyi amaçlıyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR