USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Hazır Giyim

03 Temmuz 2019 15:44

Orka Holding, yılın ilk yarısında hedeflerini geçti

Damat, Tween ve D’S Damat markalarını bünyesinde bulunduran Orka Holding, yılın ilk yarısında hem karlılıkta hem de yurt içi ve yurt dışı büyümede hedeflerini geçti. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu Aralarında Floransa, Kiev, Frankfurt, Saray Bosna, Üsküp ve İstanbul Yeni Havalimanı’nın da olduğu lokasyonlarda 20 mağaza açtık. Yıl sonunda yurt içi ve yurtdışında mağaza sayılarımız eşitlenecek ve toplam sayı 420 olacak dedi.

Orka Holding, yılın ilk yarısında hedeflerini geçti

Orka Holding, İtalya başta olmak üzere 82 ülkede yer alan mağazaları ve inovasyona dayalı fark yaratan tasarımları ile küresel pazardaki güçlü büyümesine devam ediyor. Erkek giyim sektöründe 35 yıllık tecrübesiyle kırışmaz, su ve leke itici özelliklere sahip pek çok yeni ürüne imza atan Orka Holding, son olarak ürettiği gömlek hafifliğinde ceketlerle yeni bir çığır daha açtı. Giresun’daki tesislerde üretilen 180 gram ağırlığındaki “Ultra hafif” ceketler, erkeğin vazgeçilmezi olan bu ürünleri yaz dönemleri için konforlu hale getiriyor.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Damat markasının 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonları arasında yer alan ürünün hafifliği ile adeta “uçan ceketler” olarak tanımlandığına dikkat çekerek “Yeni nesil ultra hafif ceketlerimiz için hem yurt içi hem de yurt dışından üst üste siparişler alıyoruz” dedi.

Orka Holding, aralarında İtalya, Almanya, Kanada, Güney Afrika ve Rusya’nın da olduğu 82 ülkeden yaklaşık 200 bayinin ağırlandığı İstanbul’daki 10. Yurtdışı Bayi Buluşmasında bir basın toplantısı düzenledi. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Orka Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu ve Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Osman Arar ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda markalara ilişkin son gelişmeler paylaşıldı.

“Ultra hafif” ceketler 400 ila 600 Euro arasında alıcı buluyor

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Ar-Ge, tasarım ve inovasyona dayalı güçlü üretim altyapısı ve kalite anlayışı ile dünyada en çok aranan markalar arasında yer aldıklarını söyledi. Başarılarındaki kilit noktanın “ulaşılabilir lüks” sunmak olduğunu vurgulayan Orakçıoğlu “Her yıl ciromuzu ve satış performansımızı yüzde 30'lar seviyesinde artırıyoruz. Dünyada en çok konuşulan ilk beş markadan biri olma hedefimiz adım adım gerçek oluyor. Yurtdışı Bayi Buluşması’nda aldığımız siparişler ve yorumlar, bunu doğruluyor. En yeni ürünümüz olan ‘Ultra hafif’ ceketler büyük ilgi gördü. İtalyan kumaştan, yüzde 100 yün olarak üretilen ceketlerimiz, vatka, tela, astar gibi malzemeler içermediği için gömlek hafifliğine ve doğal elastikiyete sahip. Her ürünümüzde olduğu gibi erkeği fit gösteren, standart ceketlere göre de üretim aşaması oldukça zor olan ultra hafif ceketler, 400 ila 600 Euro’ya alıcı buluyor” dedi.

İlk altı ayda hedefleri geçtik

Hem karlılıkta hem de yurt içi ve yurt dışı büyümede yılın ilk yarısında hedefleri geçtiklerinin altını çizen Orakçıoğlu “Avustralya’dan Amerika’ya kadar beş kıtada yer alan ve üzerinde güneş batmayan bir marka olarak ışık hızında büyümeye devam ediyoruz. İlk altı ayda aralarında Floransa, Kiev, Frankfurt, Saray Bosna, Üsküp ve İstanbul Yeni Havalimanı’nın da olduğu lokasyonlarda 20 mağaza açtık. Yılın ikinci yarısında açacağımız mağazaların anlaşmaları da tamamlandı. Yakında Kanada Ottowa’da bir mağaza açacağız. Dubai, Johannesburg, Capetown ve Moskova dahil pek çok marka şehirde açılacak 20 mağaza ile yıl sonunda toplam 40 yeni mağaza açmış olacağız. Bu yıl yurtiçinde ve yurtdışında bulunan mağazalarımızın sayılarını eşitlemeyi hedefliyoruz. Böylelikle yılsonunda yurt içi ve yurtdışında mağaza sayılarımızın toplamı 420 olacak. Yine 2019 yılı sonunda ciroda 750 milyon TL, ihracatta ise 30 milyon dolar hedefliyoruz. Yurt dışında perakende ciromuz hali hazırda 60 milyon dolara ulaştı” diye konuştu. 

İstanbul Yeni Havalimanı mağazalarımıza ilgi büyük

İstanbul Yeni Havalimanı’nda açtıkları Damat, Tween ve D’S Damat mağazalarının da alışverişte uluslararası buluşma noktasına dönüştüğünü belirten Orakçıoğlu “Avustralya’dan İspanya’ya, Panama’dan Rusya’ya dünyanın dört bir yanından gelen yolcular, hali hazırda kendi ülkelerinden tanıdıkları markalarımızdan alışveriş yapmaya mağazalarımıza uğruyor. İki ayda yeni havalimanındaki mağazalarımızla satış hedeflerin üzerine çıktık” dedi.

E-ticarette yüzde 100’ün üzerinde büyüdük

Orka Holding’in e-ticarette kaydettiği başarılara da değinen Orakçıoğlu “Yaptığımız yatırımlarla çok güçlü olan dijital altyapımızın da etkisiyle  e-ticarette son üç yılda yüzde 100’ün üzerinde büyüdük. Uluslararası e-ticaret devleriyle iş birliği ve partnerliklerimiz sürüyor. Bu yıl yüzde 70 büyüme planlıyoruz. Geçen yıl toplam cironun yüzde 5’i e-ticaretten sağlandı. Bu yıl hedef; cironun yüzde 7’sini e-ticaretten sağlamak. E-ticarette yılda 15 mağazanın yaptığı ciroyu yapıyoruz” dedi.

Bu yıl yüzde 10 ek istihdam yaratmayı da planladıklarını kaydeden Orakçıoğlu “Yaptığımız yatırımlar ve farklı pazarlarda açtığımız yeni mağazalarımızın ihtiyaçları yönünde işe alımlar yapıyoruz. Mevcutta hazırda perakende mağazalarımızda ve merkezde toplam 1.500, üretimde 800 ve yurtdışında 700 kişi ile bünyemizde yaklaşık 3.000’e yakın çalışanımız bulunuyor” dedi.

En zorunu başararak İtalya’da yüzde 100’ün üzerinde büyüdü

Dünya modasının kalbi İtalya’da da lüks markaları geride bırakarak yılda yüzde 100’ün üzerinde büyüme başarısı kaydettiklerini dile getiren Orakçıoğlu “2016 yılı son çeyreğinde giriş yaptığımız İtalya’da; Milano, Piacenza, Parma, Genova, Rimini, Sassari, Varese, Messina ve Cagliari olmak üzere 9 kentte 9 günde 9 satış noktası açma başarısı gösterdik. 2017 yılında Roma gibi marka kentlere de girdik. Bu yıl Sardinya, Bolonya ve moda ve sanatın kalbi Floransa’da mağazalar açtık. Floransa’nın en prestijli noktasında yine lüks markalarla yan yanayız. İtalya’da satış noktası sayımız 31’e ulaştı. Yıl sonunda bu sayı 40’a çıkacak. Dünyanın en güçlü erkek giyim mağazalarının olduğu İtalya’da böylesine bir performansı ortaya koymak, sadece Orka Holding için değil Türkiye adına çok önemli. Öyle ki, İtalya’nın hazır giyimde kg fiyatı 45 dolar iken, Orka Holding markalarının kg birim fiyatı ise 80 dolara yükseldi. Kısacası, en zoru başarmış durumdayız. Ayrıca, İtalya'da çok güçlü olan bir distribütörden gelen bir teklif üzerine Milano'da showroom açtık. Bu sayede aralarında Brezilya, Meksika, Kanada, Malezya, Peru, Panama, Endonezya ve Avustralya'nın da olduğu çok farklı pazarlara ürün pazarlamaya başladık” dedi.

Yıkanınca deforme olmayan yün takım elbise ürettik

Orka Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu da bu yıl müşteriler için hayatı kolaylaştıran yeni koleksiyonları hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Koleksiyonlarımızda erkeklerin içinde rahat edeceği, ağırlık yapmayan, kırışmayan, su ve leke itici özelliklere sahip yenilikçi ürünler sunmaya özen gösteriyoruz. Bunlar arasında; dünyanın en kaliteli ve hafif kumaşlarıyla üretilen takım elbiselerimiz, hem seyahatlerde hem de günlük yaşam temposunda konfor sağlayan Travel Serisi takımlarımız, su itici ve leke tutmayan NanoCare gömleklerimiz, kolay ütülenebilen EasyCare gömleklerimiz ve koku hapseden özelliği ile NanoFresh gömleklerimiz var. 2020 İlkbahar/Yaz Koleksiyonumuzda ise 180 gramlık ultra hafif ceketlerimize ek olarak, yıkanabilir yünlü grubunu da genişlettik. Daha önce ürettiğimiz yıkanabilir yün takım elbisenin yanında, bu kez de yine yıkanabilir yüzde 100 yün örme, kırışmaz ve kötü koku itici özelliklere sahip pantolon ve ceket ürettik.”

Erkek modasında giyim alışkanlıklarını değiştirdik

Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Osman Arar da “Türkiye'de 30 yıl önce markalı ihracat yapan ilk birkaç firmadan biriyiz. Erkek modasında Türkiye’deki erkek giyim tarzını moda tarzını tamamen değiştirerek, özellikle erkeklerin 2-3 rengin dışına çıkmadığı yıllarda renkli ceket ve pantolonlarla erkek modasında devrim yaptık. Güncel, dünya modası ile paralel koleksiyonlarımız ile Türkiye’deki erkek giyim alışkanlıklarını değiştirdik. Koleksiyonlarımızda müşterilerin bireysel karakter ve kimliğine bizzat dokunuyor, erkeğin tüm çizgilerini hesaba katıyor, farklılıklara yatırım yaparak ilham kaynağı oluyoruz. Hayatı kolaylaştıran inovatif ürünlere çok önem veriyoruz. Amacımız; müşterilerimizin ürünlerimizle “kendisini iyi hissetmesini” sağlamak” dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR