USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Hazır Giyim

05 Kasım 2018 13:44

Levon Kordonciyan, ‘Yüzyılın En Şık Lideri’ sergisini Ankara'da görücüye çıkardı

Atatürk’ün terzisi olan Levon Usta’nın 4’üncü kuşak torunu, dünyaca ünlü smokin ustası Levon Kordonciyan’ın Ata’nın orijinal kalıpları üzerinden hayata geçirdiği kıyafetler, Ankara’daki ANKAmall’da önceki gün ziyaretçilerle buluştu. Levon Kordonciyan tarafından açılışı gerçekleşen sergi 11 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.

Levon Kordonciyan, ‘Yüzyılın En Şık Lideri’ sergisini Ankara'da görücüye çıkardı

‘Yüzyılın En Şık Lideri’ sergisinde Atatürk’ün paltosundan pelerinine, keten kıyafetlerinden avcı kıyafetlerine kadar birçok giysisi sergileniyor. Ayrıca sergide, Levon Usta’nın atölyesine ait 100 yıllık ürünlerinin yanı sıra o dönemde dikilmiş smokin frak örnekleri de yer alıyor.

Levon Kordonciyan, bu çalışma sayesinde Atatürk'ün şıklığını, dönemin modasına nasıl öncülük ettiğini yeni nesillere anlatma fırsatı bulduğunu söyleyerek “Sergiyi görenler adeta zamanda yolculuğa çıkacaklar. Toplumun her kesiminden; çocuk, genç, yaşlı herkesin görmesi gereken ruhu olan bir sergi…’ açıklamasında bulundu.

4 kuşaktır smokin ve frak üreten Kordonciyan ailesi, başta Atatürk olmak üzere, Marlon Brando, Sean Connery, Brad Pitt, Daniel Craig, Russell Crowe, Robert De Niro gibi Hollywood yıldızlarını ve Türkiye’den birçok ünlü erkek-kadın ismi giydiriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR