USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Hazır Giyim

26 Aralık 2021 12:48

Kayseri'ye 50 milyon dolarlık yatırım

Ev tekstili sektörü alanında 60 yıldır faaliyet gösteren Aydın Tekstil, Kayseri'de 50 milyon dolarlık ek bir yatırıma imza attı. Yeni tesisle, kurulu kapasitesini ikiye katlayacak olan şirket, 650 kişilik yeni istihdam yaratacak

Kayseri'ye 50 milyon dolarlık yatırım

Tüm dünyada bir marka haline gelen Türk ev tekstili sektörü, yüksek katma değerli ihracat kapasitesiyle ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük dördüncü ihracatçısı konumunda olan Türkiye, rakiplerden Hindistan ile arasındaki farkı giderek azaltıyor. Türkiye'den geçen yıl 194 ülkeye yaklaşık 2.5 milyar dolarlık ev tekstili ürünü ihraç edildi. 2021'in ilk altı ayındaki ev tekstili ihracatını, geçen yılın ilk altı ayına göre yüzde 49 artırarak 1.8 milyar dolara çıkaran sektörde, yatırımlar da hız kesmiyor. Alanda faaliyet gösteren köklü markalardan biri olan Aydın Tekstil, Kayseri'de bulunan fabrikasına 50 milyon dolarlık ek yeni bir yatırım gerçekleştirdi. Tesis, önümüzdeki ocak ayında inşaat çalışmasının bitirilmesiyle birlikte 55-60 milyon metrekareye çıkacak. Böylece kapasite ikiye katlanacak.

VERİLEN DESTEKLER DOĞRU ALGILANDI

650 kişilik ek istihdam yaratacaklarını söyleyen Aydın Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın, "Ev tekstilinde şu anda çok ciddi yatırımlar var. Sanayi ve Ticaret Bakanlıklarımız sektöre ciddi destek ve teşvikler veriyor. Sağlanan bu destekleri sanayici doğru algıladı ve kullandı, böylece ciddi oranda yatırımlar ortaya çıktı" diyor. Halihazırda İstanbul ve Sakarya'da da üretim tesisleri bulunan marka geçen yıl; 29 milyon metre döşemelik kumaş, 30 milyon metre yatak kumaşı, 4.6 milyon metrekare halı, 2.7 milyon seccade, 150 bin adet yatak örtüsü üretimiyle 100'ün üzerinde ülkeye İhracat gerçekleştirdi. 2020'de 394 milyon liralık ihracat gerçekleştiren şirket, 650 milyon liralık ciro elde etti. Şu anda 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayan firma, üretiminin yüzde 60'ını yurt dışına, yüzde 40'ını ise iç pazara satıyor. Aydın, bu yıl sonunda hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydediyor. Diğer taraftan pandemi döneminde evde fazla vakit geçirmek zorunda kalan tüketicilerin, sektöre olan talebi artırdığını kaydeden Aydın, bunun e-ticarete yansıdığını ve birçok sektörü tetiklediğini de sözlerine ekliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR