USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Hazır Giyim

17 Mart 2023 13:06

Hazır giyim sektörü, deprem bölgesi için seferber oldu

DeFacto, deprem bölgesindeki çocuklar için önemli bir adım attı. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile DeFacto arasında yapılan protokol gereğince, deprem bölgesinde bakanlığın himayesindeki tüm çocukların giyim ihtiyacı bir yıl boyunca DeFacto tarafından karşılanacak.

Hazır giyim sektörü, deprem bölgesi için seferber oldu

Yaşanan deprem felaketinin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. DeFacto, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında deprem bölgesinde Bakanlık himayesinde bulunan tüm çocukların giyim ihtiyacını bir yıl boyunca karşılama sözü verdi. Depremin ardından ilk olarak bölgelere destek sağladıklarını, hemen ardından da uzun soluklu ve sürdürülebilir bir projeyi hayata geçirmek için aksiyon aldıklarını belirten eden DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Ahmet Barış Sönmez, "Depremin oluşturduğu hasar ne yazık ki oldukça ağır, uzun dönem etkisi de ağır olacak. Devletimiz, vatandaşlarımız, özel şirketler ve sivil toplum kuruluşları, hepimiz bu hasarı onarmak için gece gündüz var gücümüzle çalışıyoruz. Depremin en yıkıcı etkisi elbette ki çocuklarımız üzerinde oldu. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek kurma ve umutlarını yeniden inşa etme sorumluluğunu hep birlikte taşıyoruz" dedi.

MAĞAZALAR AÇILDI, 300 BİN ÜRÜN YOLLANDI

15 bin kişilik DeFacto ailesi ilk günden itibaren deprem bölgelerine mont, parka, bot, bere, şapka, eldiven, hırka ve kazak gibi kışlık giysilerden oluşan 200 bin adet ürün ulaştırdı. Ayrıca 100 bin adet battaniye ve medikal maskeyi ilgili kurumların koordinasyonunda bölgeye yönlendirdi. Bölgedeki çalışabilir mağazalarını da açarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarına ürün desteği sağladı. Deprem bölgelerinden diğer illere tahliye edilen vatandaşlar için kışlık giysilerden oluşan paketler hazırlayıp bakanlık koordinasyonuyla bölgedeki depo ve mağazalarından vatandaşların misafir edildikleri otellere ulaştırdı.

ÜRETİLEN BATTANİYELER DEPREM BÖLGESİNE ULAŞTIRILDI

COLIN'S öncelikli olarak 10 ilde çalışan 125 çalışanının güvenliğini sağlamak için harekete geçti. Şehir dışına çıkmak isteyenler için ulaşım, otel ve diğer masraflarını karşılayarak güvenli bölgelere transferlerini sağladı. Tüm çalışanlarına depremin ilk günü nakdi yardım yapan COLIN'S, çalışanların her biri ile tek tek görüşerek oluşturduğu ihtiyaç listelerini, çevre illerden satın almasını yaparak bulundukları adreslere ulaştırdı. Merkez ofisinde tüm COLIN'S çalışanlarının oluşturduğu 'İyilik Hattı' aracılığı ile bu 10 il için resmî kurumlar tarafından sürekli güncellenen listeler doğrultusunda hızlıca organize oldu ve ihtiyaçları bölgeye ulaştırdı. Depremin ikinci gününden itibaren 3 tır ve bölgeye rahat ulaşım sağlamak için 6 kamyonet kışlık giysi, mama, biberon, battaniyeden oluşan yardım malzemesini bölgeye doğru yola çıkarttı ve teslimat sürecini takip etti. Tedarikçilerini organize ederek ürettirdiği battaniyeleri deprem bölgesine ulaştıran COLIN'S, AFAD ve Kızılay ile sürekli iletişim halinde kalarak, bölgenin değişen ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

1 MİLYON İÇ ÇAMAŞIRI VE PİJAMA ÜRETİLDİ

Yaşanan depremlerin ardından öncelikli ihtiyaç ürünlerinin belirlenmesi ile bölgeye 400 bin çorap, termal içlik ve iç çamaşırı gönderen Penti, üreticileri ile el ele vererek üretiminde de revize yaptı. İlk aşamada 1 milyon adet kadın-erkek-çocuk için yeni külot, atlet, pijama üretimine başlandı ve bölgeye yollandı. Şirket ayrıca kadınlara Regl Destek Külodu gönderimi yapacaklarını da bildirirken, uzun vadede oluşan ihtiyaçlar için de görüşmelerinin devam ettiğini duyurdu. Romanya'dan İstanbul'a yardım gelmesi için resmi kurumlar ile anlaşmalı olan Romanya İş adamları Derneği vasıtasıyla da Penti Romanya mağazasından ihtiyaç ürünleri afet bölgesine ulaştırılıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR