USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

17 Şubat 2020 17:37

Türkiye’nin ilk sosyal medya deneyim müzesi: Happy Hour

2019 yılında, Kaan Dönmez tarafından İstanbul Galata’da kurulan Happy Hour, Türkiye’nin ilk interaktif sanat deneyim ve sosyal medya müzesi olma özelliğine sahip. Sanat ve teknolojinin iç içe geçtiği konsept odalarda ziyaretçiler, sevdikleriyle beraber keyifli anlar geçirirken, fotoğraf ve videolar aracılığıyla anı oluşturma deneyimini de yaşıyorlar.

Türkiye’nin ilk sosyal medya deneyim müzesi: Happy Hour

Happy Hour, sosyal medya kullanıcılarının gerçek dünyada oluşturmaya çalıştıkları yaratıcı konseptleri tek bir çatı altında toplayarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Son dönemde sosyal medya kullanımının artışı nedeniyle, yaratıcı içerikler sunmayı amaçlayan markanın kurucusu Kaan Dönmez yaptıkları işi şu şekilde özetliyor: “ İnsanları mutlu etmek, sevdikleriyle güzel zamanlar geçirmelerini sağlamak, hayatın monotonluğu ve griliğine renk katmak istiyoruz.”

Kısa sürede başarıya dönüşen yatırımlarla çalışmalara devam

700.000 TL’lik yatırımla hayata geçirilen Happy Hour, 6 ay içerisinde 18.000’den fazla ziyaretçi sayısına ulaşarak, yatırımlarının yüzde 80’i kadar gelir elde etti. 850.000 TL’lik gelirin yüzde 90’ı bilet satışından, yüzde 10’u ise sponsorluklar aracılığıyla elde edildi. Bugüne kadar, ‘Çocukluğa Dönüş Yolculuğu’, ‘Eğlenceli Dünyalar’ ve ‘Kış Harikalar Bahçesi’ konseptlerini hayata geçiren Happy Hour, son olarak 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel yeni bir konseptle ziyaretçileriyle buluştu.

Perakende deneyimi tek çatı altında toplanıyor

Birçok marka ile işbirliği yürüterek iletişim ve etkileşime açık bir marka stratejisi belirleyen Happy Hour, Türkiye’de ilk kez perakende deneyimini tek çatı altında toplayan marka olma özelliğine sahip.

Kurumsal ve bireysel talepler yoğun

Happy Hour, Galata’daki mekanında ziyaretçilerini ağırlamaya ve bu alandaki konseptleri üzerinde çalışmalar yapmaya devam ederken, kurumsal şirketlerin toplantı ve organizasyon, bireysel tüketicilerin kutlama ve partileri için de konseptler hazırlıyor. Kaan Dönmez gelen taleplerden memnun. “Şirketler ve markalar, yenilik arayışı içerisinde ve konsept mekan fikri ilgilerini çekiyor. Mekan içerisinde bir yer sahibi olmaktan, herhangi bir etkinliklerini burada organize etmeye kadar birçok talep doğrultusunda, bizimle iletişime geçiyorlar. Bunun yanı sıra, bireysel olarak da farklı bir deneyim yaşamak ve bu deneyimi sosyal medyadan paylaşmak isteyen müşterilerimiz de var. Kendilerine özel bir alan yaratma fikri onları cezbediyor.”

Farklı şehirlere ve yurtdışına açılmayı hedefliyoruz

Kaan Dönmez, 2020 yılı hedeflerine ilişkin açıklamalar yaptı: “ 2020 yılında Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlerin yanı sıra yurtdışında da sergi açmak gibi projelerimiz var. Avrupa’da bir ilk olmasa da pazar büyüklüğünün fazla olması, özellikle Rusya, İtalya ve Almanya’nın sosyal medyayı en çok kullanan ülkeler arasında yer alması, yurtdışı projelerimizi olumlu yönde destekliyor.”

EN ÇOK OKUNANLAR