USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

13 Mayıs 2020 18:13

iPara’dan KOBİ’lere özel kampanya

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 'E-Ticaret olarak KOBİ'lerin yanındayız’ dayanışma kampanyasına bir destek de iPara’dan geldi. iPara KOBİ’lere özel düzenlediği kampanya kapsamında yüzde 0,88’den başlayan komisyon oranları sunarken ilk yıl hizmet bedeli de almıyor.

iPara’dan KOBİ’lere özel kampanya

Koronavirüs salgını nedeniyle alışveriş alışkanlıklarımız e-ticarete taşındı. Bu süreçte küçük işletmelerde dijital sisteme ayak uydurmak zorunda kaldılar. Ticaret Bakanlığı da KOBİ’lerin e-ticaret alanındaki faaliyetlerini kolaylaştırmak için destek kampanyası başlattı. Kampanyanın destekçileri arasında yer alan iPara, KOBİ’lere özel ayrıcalıklar sunuyor. iPara’nın kampanyası kapsamında KOBİ’lere özel yüzde 0,88'den başlayan avantajlı komisyon oranları sunulurken ilk yıl hizmet bedeli de alınmıyor.

Pandemi sürecinde ödeme sistemlerindeki değişimleri ve online alışverişe ilişkin verileri değerlendiren iPara Genel Müdürü Tarık Onat, “Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘E-Ticaret olarak KOBİ'lerin yanındayız’ dayanışma kampanyasına şirket olarak destek veriyoruz. Kampanyaya ilişkin Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen dijital lansman toplantısına katıldık. Toplantıda ödeme sistemleri, e-ticaret ve fintech girişimciliği konusunda Ticaret Bakanlığı himayesinde Eğitim Bakanlığı’na müfredat desteği verme önerisi ilettik. Bakanımızdan konuyu değerlendirecekleri bilgisini aldık. Bakanlığımızın başlattığı kampanyaya desteğimize ek olarak KOBİ’lere bir de özel kampanya düzenledik. Kampanya kapsamında yüzde 0,88’den başlayan komisyon oranları sunuyoruz ve ilk yıl hizmet bedeli almıyoruz. Şirket olarak TOBB himayesinde düzenlenen ‘E-ihracat Seferberliği’ projesinin de sponsorları arasında yer alıyoruz ve projeye eğitmenlerimizle katılıyoruz” dedi.

"400 yeni şirket katıldı"

Onat, “Pandemi sürecinde B2B çalışan sektörler, yerel marketler, manavlar, küçük ölçekli şirketler, kitap ve kırtasiyeler dijital sisteme ayak uydurmak zorunda kaldı. Pandemi sürecinde portföyümüze aralarında KOBİ ölçeklilerin de olduğu 400 yeni şirket katıldı. iPara olarak KOBİ’lere biz sadece altyapı hizmeti vermiyoruz, bir nevi danışmanlık da veriyoruz. Satış ekiplerimiz sürekli olarak müşterilerimizi online sistem hakkında bilgilendirmektedir. Bu yöntemle özellikle dijitalleşmeye uzak olan firmaların değişimini hızlandırdık. Önümüzdeki dönemde daha çok sayıda dijital ödeme sistemlerine geçen firma olacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu. 

EN ÇOK OKUNANLAR