USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

23 Ağustos 2021 15:00

Girişimci kadınlar, eğitimlerle güçleniyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen ‘Girişimin Kadın Kahramanları' projesinde 7 bin girişimci kadına ulaşmak hedefleniyor

Girişimci kadınlar, eğitimlerle güçleniyor

Kadın girişimciliğini sahiplenen ve destekleyen Beko; girişimcilik ekosisteminde kadınların temsilini artırmak amacıyla 2019 yılından beri sürdürdüğü 'Beko 100 Kadın Bayi' projesinin ardından, toplumsal cinsiyet eşitliği vizyonunun yeni bir adımı olarak 'Girişimin Kadın Kahramanları Projesi'ni, TOBB iş birliği ile hayata geçirdi. Programı tamamlayan kadın girişimciler, dilerlerse 'Beko 100 Kadın Bayi' projesi kapsamında iş hayatlarına Beko bayi olarak devam edebilecek.

ONLINE EĞİTİMLER BAŞARIYI ARTIRACAK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, "Girişimci kadınların desteklenmesi ve güçlenmesini hedeflediğimiz 'Girişimin Kadın Kahramanları 'projesi ile birçok kadının hayatına dokunacağız. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine verilecek online eğitimler ile işlerini geliştirmeleri ve büyütmeleri yolunda destek olacağız" dedi.

ORTAK BİR HEDEF DOĞRULTUSUNDA İLERLENİYOR

Girişimci kadınları desteklemek ve güçlendirmek amacıyla TOBB ile güçlerini birleştirdiklerini söyleyen Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ise "2019 yılında başlattığımız 'Beko 100 Kadın Bayi' projesi ile hedefimiz, ekosistemimizdeki kadın bayi sayısını sürekli artıracak şekilde çalışmaya devam etmek... TOBB ile birlikte hayata geçirdiğimiz 'Girişimin Kadın Kahramanları' projesi, bu hedefe ulaşmamızda büyük katkı sağlayacak" dedi. Arçelik Perakende Akademi'nin; girişimci kadınların, girişimcilikteki gelişimlerini ve sürekliliklerini sağlamaya yönelik kurguladığı eğitim programı ise beş modülden oluşuyor. İçerik odaklı eğitim yerine aksiyon odaklı, bilgiyi öğretme yerine, bilgiye erişimi öğretme; öğrenme aktivitesi yerine sürekliliğe odaklı, bilgiyi var etmek yerine performansı var etmeye yönelik yaklaşımların temel alındığı programda satış, pazarlama, finans, İK yönetimi, müşteri ve hizmet odaklı yaklaşımlara yer verilecek. Eğitimleri tamamlayan katılımcılar, sertifika sahibi olacak.

EN ÇOK OKUNANLAR