USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

27 Aralık 2018 13:29

BTM, fikri olana milyonlarca lira kaynak veriyor

400 bin üyeye sahip İstanbul Ticaret Odası’nın kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, inovatif, teknolojik, yüksek katma değerli işlerinin vücut bulması için çalışıyor. 2016 sonunda kurulan merkez, girişimcilerle melek yatırımcıları buluşturup iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlıyor. Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, 1.5 yıl içinde 8 girişimi iş dünyasına kazandırdı.

BTM, fikri olana milyonlarca lira kaynak veriyor

Özgül Öztürk / Akşam

Şu ana kadar 4 bin girişimcinin kendilerine başvurduğu anlatan BTM Direktörü İbrahim Elbaşı: “Bize başvuran girişimcilere metodoloji eğitimleri ve danışmanlık veriyoruz. Karşılığı olan fikirlerin finansal modellemesini yapıyoruz. Onları yatırımcılarla bir araya getirip ticari hayata kazandırıyoruz. 1.5 yıllık süreçte 575 girişimci BTM'deki faaliyetlerden yararlandı ve 120 girişimci mezun oldu. Bunlardan 8’i finans desteği alarak ticari faaliyete başladı. Hedefimiz ülkemizden 1 milyar $ değere sahip unicorn şirketler çıkarmak” dedi. 

Türkiye’de destek sorunu yok

Eskiden Türkiye’de girişimcilik konusundaki en büyük sorunun sermaye olduğuna dikkat çeken Elbaşı şunları kaydetti: “Şu anda ise Türkiye’de devlet teşvikleri birçok ülkeden fazla. Devlet bu yıl girişimcilere sağlanmak üzere 1.8 milyar TL kaynak ayırdı. Şimdi önemli olan doğru kaynağı doğru girişimcilerle buluşturmak. Bu merkezi o yüzden kurduk. Amacımız, girişimci, devlet ve iş dünyası arasındaki senkronizasyonu sağlamak.” Elbaşı, ayrıca girişimcilik ruhunu topluma yaymak için müfredata girişimcilikle ilgili derslerin konulması için bakanlıklarla görüştüklerini söyledi. 

1.5 YIL İÇİNDE 8 ŞİRKETİ İŞ HAYATINA KAZANDIRDILAR

TEMİZLİK DEVİ

Sadece temizlik dikeyinde hizmet odaklı, kurumlarla çalışan e-ticaret sitesi. 3 milyon TL yatırım aldı.

RESTROİD

Sipariş için geliştirilen milli ve yerli yazılım. 2,3 milyon TL yatırım aldı.

YOLLANDO

Tüm e-ticaret sitelerinden kolayca alışveriş yapılmasını sağlayan bir web sitesi. 2,5 milyon TL yatırım aldı.

DELLRON (Isı Reaktörü) 

Sıvı ve akışkan olan her şeyi daha küçük bir alan kaplayarak çok daha uygun bir maliyetle ısıtılan bir teknolojidir. 5 milyon dolara 5 yıllığına patenti kiralandı.

KAHVE GİBİ KAHVE

Kahve çekirdeklerini öğütüp pratik filtreler halinde sunan ürün. 2 milyon lira yatırım aldı. 

MORNERO

Seçilen serpme veya zengin kahvaltıyı istenilen saatte müşteriye ulaştıran kahvaltı aboneliği servisi. 1.1 milyon lira yatırım aldı.

MASTERFİ

3 milyon TL yatırım aldı.

STUDİOBİLLİON

1.4 milyon lira yatırım aldı.

EN ÇOK OKUNANLAR