USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

22 Mayıs 2020 12:40

Akbank UniChallenge Express tamamlandı

IAB TR tarafından 11-18 Mayıs tarihleri arasında online olarak düzenlenen Akbank UniChallenge Express tamamlandı.

Akbank UniChallenge Express tamamlandı

Bir haftalık kampa Türkiye genelinden 530 başvuru arasından seçilen 60 üniversite öğrencisi ve yeni mezun katıldı. Akbank tarafından verilen konu üzerine katılımcıların hazırladığı sunumlar arasından ilk 3’e giren ekipler IAB TR üyesi firmalarda 1 aylık staj imkânı elde ederken, birinci olan ekip üyeleri Eylül ayında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan kampa katılım hakkı kazandı.

Programa yapılan 530 başvuru 45 şehir ve 105 üniversiteye yayıldı. Programa seçilen öğrencilerin 26’sı İstanbul’dan, 10’u Ankara’dan, 6’sı Eskişehir’den, 4’ü İzmir’den gelirken Manisa, Sakarya’dan ikişer, Adana, Antalya, Isparta, Kars, Kayseri, Konya, Kütahya, Uşak, Yalova ve Zonguldak’tan birer öğrenci katıldı.

Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfları ile yeni mezun olmuş öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, bir hafta boyunca Dijital’i sektör profesyonellerinden dinleyerek “dijital” alandaki kariyer imkânlarına nasıl ulaşılabileceğinin yollarını keşfetti. Programa katılanlar, derslerin yanı sıra aynı zamanda mentorlarıyla birlikte altı kişilik gruplar halinde sunumlarını hazırladı.

EN ÇOK OKUNANLAR