USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

16 Aralık 2022 13:47

2023'te Uzak Doğu'ya açılacak

English Guru, Türkiye'de dil öğrenmede en önemli sorun olan konuşma pratiğini ve hızlı İngilizce öğrenme sürecini yüksek teknoloji ve altyapıyla destekliyor. Anadili İngilizce olan eğitmenlerle, zaman ve mekândan bağımsız olarak İngilizce eğitim imkanı sunuluyor.

2023'te Uzak Doğu'ya açılacak

Dijitalleşmeyle birlikte globalleşen dünyada sınırlar yeniden çizilirken, dil bilmenin önemi günden güne artıyor. Bununla beraber pandemi ile hayatımıza giren 'online eğitim' ise sunduğu avantajlar ile artık daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. İngilizce öğrenenlerin karşısına çıkan en önemli engel olan konuşma pratiğini ana dili İngilizce olan ve alanında uzman eğitmenleriyle ortadan kaldırmayı hedefleyen English Guru, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin çevrimiçi olarak dil öğrenmesini sağlıyor.

GÜÇLÜ TEKNOLOJİK ALTYAPI

1 Mayıs 2021'den bu yana Türkiye pazarında, ana dilleri İngilizce olan 100 eğitmenle, İngilizce dil eğitimi alanında, online randevu sistemi ile hizmet veren English Guru gelişmiş teknolojik altyapısıyla dikkat çekiyor. English Guru CEO'su İbrahim Karakuş, bu konu hakkında şu yorumda bulunuyor: "Teknolojik altyapı noktasında ise her dersimiz otomatik olarak sesli ve görsel olarak kaydedilebiliyor. Bu da öğrencilere dersleri tekrar tekrar gözden geçirebilme imkânı sağlıyor. Aracı bir uygulama kullanılmaksızın, görüntülü görüşmeler de web sitemiz üzerinden gerçekleştiriliyor. Diğer rakiplerimizde olmayan ders esnasında anlık çeviri sistemimizde de bulunuyor. Anlık mesajlaşma sisteminin bulunduğu platformumuzda ekran paylaşım teknolojimiz de var ve bu sayede eğitmenlerimiz istedikleri dosyayı veya kendi ekranını öğrencileriyle paylaşabiliyorlar. Görülmeyen mesajlar ise öğretmene ve öğrenciye mail olarak bildiriliyor. Diğer rakip şirketlerden farklı olarak kurumsal müşterilerimiz için ölçme ve değerlendirme sistemimiz de mevcut. Yine rakip şirketlerden farklı olarak dersler esnasında gerçek zamanlı İngilizce altyazı desteğini de ücretsiz olarak veriyoruz."

ÜÇ ABONELİK SİSTEMİ BULUNUYOR

Türkiye'de, çoğunluğunu IT sektöründe çalışan beyaz yakalıların, üniversite öğrencilerinin ve 4-12 yaş aralığındaki çocukların oluşturduğu özel bir kitleye hitap ettiklerini belirten Karakuş, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda 'standart paket', 'premium paket' ve 'çocuk paket' olmak üzere üç abonelik sistemleri olduğunu söylüyor. Buna göre standart paket, ana dili seviyesinde İngilizce konuşan eğitmenleri kapsarken; bu pakette gerçek zamanlı İngilizce altyazı desteği de bulunuyor. Premium ve çocuk paketleri ise ana dili İngilizce olan ve anadili seviyesinde İngilizce konuşan eğitmenleri kapsıyor, dersler görüntülü olarak kaydediliyor. Aynı zamanda bu pakette gerçek zamanlı İngilizce altyazı desteği de bulunuyor.

(English Guru CEO'su İbrahim Karakuş)

"Yeni nesil girişimciler ideallerinin ve hedeflerinin peşinden koşmalılar. Eğer gerçekten inanırlarsa mutlaka gerçekleşir. Statü veya yaş fark etmeksizin herkesi dinlemeli ama son kararı mutlaka kendileri vermeliler."

HEDEF; GLOBAL BİR ONLINE EĞİTİM PLATFORMU OLMAK

Türkiye'de yaygınlaştıktan sonra yurt dışında büyümeyi hedeflediklerini aktaran İbrahim Karakuş, "2023'ün ikinci çeyreğinde aralarında Çin ve Güney Kore'nin de bulunduğu Uzak Doğu pazarlarına girmeyi 5 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Uzun vadede ise Uzak Doğu'dan başlayarak tüm dünyanın tanıdığı ve kullandığı global bir online eğitim platformu olmak istiyoruz. Aynı zamanda çok yakın bir zamanda mobil uygulamamızı hayata geçirerek, kullanıcıya kolaylık sunacağız" diyor. Karakuş; yeni nesil girişimcilerin nasıl bir yol haritasına yatırım yaparak ilerlemeleri gerektiği hakkında şu tavsiyeleri veriyor: "Genç girişimciler yeni teknolojileri ve yenilikleri takip etmeliler. Bu teknolojileri kullanarak insanların hayatlarını nasıl kolaylaştıracaklarını düşünmeliler. Elektrikli araçlar devrine girdik ve daha da ilerleyecek. Elektrikli araçlar birer yürüyen bilgisayar olacak. Tıpkı akıllı telefonlar gibi bu araçlarında işletim sistemi olacak. Bu araçlara yüzbinlerce aplikasyonlar yazılacak. Ayrıca sanal ve artırılmış gerçeklikte de büyük ilerlemeler olacak. Metaverse tarzı sanal evrenler yaygınlaşacak. Bu tip sanal evrenler de blockchain tabanlı ödeme sistemleri kullanılacak. Bu alanda da müthiş fırsatlar olacak. Bu sanal evrenlerin inşası ve içeriğinin oluşturulması adına yazılım hizmetleri tarafında büyük bir pazar ortaya çıkacak. Bu tip sanal evrenlerle eğitim tarafı tamamen dijitalleşecek. Girişimcilerin bu alanlara yoğunlaşmaları gerekiyor."

EN ÇOK OKUNANLAR