USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Fintech

15 Haziran 2023 14:29

Param'dan dikkat çeken büyüme hamlesi: Univera ve Univis'i bünyesine kattı

Fintek kuruluşu Param, yenilikçi yazılım çözümleri kuruluşu Univera ve bağlı iştiraki Univis'i bünyesine kattı.

Param'dan dikkat çeken büyüme hamlesi: Univera ve Univis'i bünyesine kattı

Univera ve bağlı iştiraki Univis'i bünyesine katan Param, iki şirketin katkısından doğacak sinerjiyle finansal kapsayıcılığını artıracak. Univera'nın geniş ürün gamı Param'ın finansal teknolojisi ile buluşurken, Univera'daki; distribütör, bayi, alt bayi gibi müşteriler arasındaki akışlara da Param'ın ödeme sistemleri entegre edilecek. Bununla birlikte Kredim'in yetenekleri ile bütünleşik finans altyapısı sunulacak. Univera aynı zamanda müşteri ve ürün portföyü ile Param'ın Avrupa açılımına da destek verecek. Dünyada hızla büyüyen ve büyük bir akım haline gelen "Şimdi Al, Sonra Öde" modelini Türkiye'yle tanıştıran Param bünyesindeki Kredim Univera'daki bayi ağına nakit çözümlerinin sunulmasını sağlarken, Finrota ise online tahsilat ve açık bankacılık uzmanlığı ile değer katacak. Ayrıca Univera'daki insan kaynağı yeteneklerinin de katılımı ile Param, teknoloji alanında daha güçlü bir kadroya sahip olacak.

"SEKTÖRDEKİ LİDER KONUMUMUZU DEVAM ETTİRİYORUZ"

Param'ın, Univera ve Univis'i bünyesine katması hakkında görüşlerini paylaşan Param Kurucu ve CEO'su Emin Can Yılmaz, "'Herkes için her yerde hayatı finansal teknolojilerle kolaylaştırmak' vizyonumuz ile kurumsal ve bireysel kullanıcılarımıza çözümler sunarken, sektördeki lider konumumuzu devam ettiriyoruz. 2022 yılında; Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), CEECAT Capital, Alpha Associates ve Revo Capital'den 217 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alarak sektörün en değerli finteki haline geldik. Kullanıcı sayımız 2022 yılında 5 milyona, kart sayımız 7 milyona, Param ile yapılan harcama tutarı ise 9,2 milyar TL'ye ulaştı. 2023'ün ilk çeyreğini, faaliyet alanlarımızda gerçekleştirdiğimiz büyüme rekorlarıyla geride bırakırken, yılın devamında da önemli başarılara imza atarak ilerliyoruz.

"FİNANSAL KREDİ VE ÖDEME AVANTAJLARI SAĞLAYACAK"

Univera'nın, Param Grubu'nun çatısı altına girmesi hakkında konuşan Univera Genel Müdürü Merthan Kaleli; birleşme ile gerek ulusal gerek uluslararası pazarlarda daha etkin rekabet edebilir hale geleceklerini belirtti. Univera'nın; müşterilerine sağladığı uçtan uca bütünleşik satış, servis ve lojistik dijital dönüşüm hizmetlerini, Param'ın uzmanlık alanı olan finansal teknolojiler ile birleştirerek finansal kredi ve ödeme avantajları sağlayacağını vurguladı. FMCG sektöründe satış ve lojistik yazılımlarında sektör lideri olduklarını vurgulayan Merthan Kaleli tüm müşterilerini, iş ortaklarını ve çalışanlarını Univera ve Univis markalarını daha güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacak bu heyecan verici gelişmeye ortak olmaya davet etti.

EN ÇOK OKUNANLAR